Home Biznis Raiffeisen banka u BiH: Novac klijenata je siguran

Raiffeisen banka u BiH: Novac klijenata je siguran

0

03.03.2022. / 16:38

SARAJEVO – Raiffeisen banka u BiH nema direktnu izloženost na tržištima Rusije i Ukrajine, te aktuelna situacija nema direktnog uticaja na naše poslovanje. Banka je visoko likvidna i dobro kapitalizovana, rekli su iz Raiffeisen banke u BiH.

Foto: Raiffeisen Bank

Raiffeisen banka druga je po veličini banka u BiH, ima sjedište u Federaciji BiH i poslovnice u Republici Srpskoj. Zbog pada vrijednosti akcija matične banke, odnosno Raiffeisen Bank Intrnational (RBI), CAPITAL je provjerio da li klijenti pomenute banke u BiH imaju razloga za brigu.

Iz Raiffeisen banke za CAPITAL su istakli da pristup koji štiti njihove klijente čini vrlo stroga strategija konzervativnog upravljanja poslovnim aktivnostima banke čime klijente i sebe ne izlažu značajnom riziku na ovom tržištu.

Naše poslovanje se odvija redovno, bez ikakvih ograničenja u vidu naših proizvoda i usluga te pazimo na sve ključne pokazatelje. Sve usluge Raiffeisen banke u BiH, svi proizvodi, domaća i međunarodna plaćanja (izuzev onih obuhvaćenih sankcijama) dostupni su našim klijentima“, naglasili su u toj banci.

Prema preliminarnim rezultatima ukupni depoziti klijenata na kraju prošle godine u ovoj banci iznosili su nešto više od četiri milijarde KM.

„Novac klijenata je siguran, dostupan u bilo koje vrijeme te ga je moguće klijentima po zahtjevu isplatiti u željenom iznosu, uz prethodnu najavu za veće iznose, a što je standardna procedura“, naveli su u banci.

U Raiffeisen banci u BiH na kraju protekle godine bilo je zaposleno 1.277 radnika.

Portal CAPITAL o stanju u toj banci pitao je i Agenciju za bankarstvo FBiH iz koje su rekli da pad vrijednosti akcija Raiffeisen Bank International (RBI) zbog izloženosti prema Rusiji ne može imati uticaja na poslovanje Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini i klijenti te banke ne treba da brinu.

 CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)