Home Biznis Radnici traže da Vlada RS hitno donese odluku od sudbini „Mofasa“

Radnici traže da Vlada RS hitno donese odluku od sudbini „Mofasa“

0

12.10.2021. / 17:19

ISTOČNO SARAJEVO – Radnici „Mofasa“ okupili su se opet danas u Istočnom Sarajevu i zatražili da Vlada Republike Srpske brže reaguje i da do kraja ove sedmice nađe rješenje za pokretanje proizvodnje jer se bliži rok kada će sud odlučivati o stečaju te fabrike.

Foto: Capital

Predsjednik Sindikalne organizacije „Mofasa“ Zoran Lazarević rekao je da nemaju informacije da li je i šta Vlada RS odlučila u vezi sa daljom sudbinom te fabrike.

„Imali su sastanak sa većinskim vlasnicima koji su ponudili svoj udio na prodaju, ali već 15 dana nemamo nikakvu informaciju šta su u Vladi odlučili povodom toga. Sastali smo se danas da opet upozorimo da se mora brže reagovati, da se bliži dan kada će sud odlučivati o stečaju fabrike i, ako se ove sedmice ne nađe rješenje, bojimo se da će sljedeće sedmice biti već kasno“, rekao je Lazarević.

Radnike „Mofasa“, njih oko 50, danas su saslušali gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, te im obećali da će tražiti od Vlade da brže reaguje i da donese odluku o sudbini „Mofasa“ što prije.

„Radnici će se opet u četvrtak sastati ispred fabrike, taj dan zasijeda Vlada i nemamo namjeru da se raziđemo dok ne dobijemo odgovor Vlade“, istakao je Lazarević.

Foto: Capital

Podsjećamo, preduzeće „Mofas“ je prije šest godina Vlada RS formirala sa investitorima iz Njemačke i Tešnja na imovini nekadašnjeg giganta „Famosa“.

U novoformiranom preduzeću 49 odsto vlasništva ima „Famos“, koji je u većinskom vlasništvu RS, firma „Paul Bernhardt“ ima dva odsto, njen vlasnik Otte Dirk 24 odsto, dok Šefik Husaković iz Tešnja ima 25 odsto.

Ovi investitori su nedavno najavili likvidaciju preduzeća, kojoj se radnici protive i pozivaju Vladu u pomoć.

CAPITAL je objavio da Vlada Republike Srpske pregovara sa suvlasnicima „Mofasa“ iz Istočnog Sarajeva o kupovini njihovog udjela u ovom preduzeću, kako bi spriječila stečaj.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here