Home Vijesti RADNICI ŠUMA RS USTALI PROTIV MARIĆA: “NE MOŽE LISICA DA ČUVA...

RADNICI ŠUMA RS USTALI PROTIV MARIĆA: “NE MOŽE LISICA DA ČUVA KOKE”

0

BANJA LUKA, 24. januara – “Sramota, skandal, lopovluk, dno ljudskog dostojanstva…” Ovo su riječi kojima je grupa dugogodišnjih radnika “Šuma RS” opisala stanje u ovom javnom preduzeću.
Povodom nedavnog imenovanja Igora Marića za šefa Službe interne kontrole u JŠP “Šume RS”, radnici su se pismom obratili generalnom direktoru preduzeća Slavenu Gojkoviću i resornom ministru Borisu Pašaliću, te najvišem zvaničnicima RS i BiH: premijeru Radovanu Viškoviću, predsjednici RS Željki Cvijanović i članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.
U pismu, koje je u posjedu Srpskainfo, a koje je, kako saznajemo, izazvalo pravi lom u upravi “Šuma RS”, navodi se da je, kako kažu potpisnici, imenovanje Marića “nerazumna odluka”. Radnici optužuju Marića da je “povezan sa prevozom oblovine iz šumskih gazdinstava”, te da se ta oblovina “pretovara i klasira”, te da su u ove transakcije umiješani i neka velika javna i privatna preduzeća.
– Svaki dan vidimo kamione, na kojima samo što nema Marićeve slike. Kako je moguće da direktor ne zna ono što znaju svi radnici uprave? Ili vam je želja da od svih nas napravite kriminalce i lopove, koji ćute i zatvaraju oči – navodi se u pismu i dodaje da su “Šume  RS” danima “predmet ismijavanja”, zbog Marićevog imenovanja.
– Kako je moguće da lisica čuva kokoške i kokošinjac – navodi se u pismu.

(srpska info)

Let’s block ads! (Why?)