Home Biznis Radnici “Akvane” ostaju bez plate, a direktor „važe“ da li ide ili...

Radnici “Akvane” ostaju bez plate, a direktor „važe“ da li ide ili ostaje

0

30.08.2022. / 14:47

BANJALUKA – Računi banjalučke „Akvane” su i dalje blokirani tako da je isplata avgustovske plate zaposlenima u ovom preduzeću pod znakom pitanja. Isto tako nije jasno da li će doći do promjene uprave ovog preduzeća jer aktuleni direktor Velibor Vukajlović još “važe” da li ide ili ostaje.

FOTO:Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je podsjetio da je račune “Akvane” blokiralo preduzeće “Novoteks”, koje traži naplatu dugovanja.

“Oni traže pare ili zemlju na kojoj se nalazi vodeni park. Mi para nemamo, a ne damo zemljište.  Sada su u toku pregovori da nekako odblokiramo račun, ali ništa nije dogovoreno”, kazao je Stanivuković.

Na računima “Akvane” ima oko 200.000 KM, ali taj novac je nedostupan.

Kazao je da još nije sigurno da li će doći do promjene rukovodstva “Akvane”, na čijem čelu se nalazi direktor Velibor Vukajlović,  iako je nedavno nagovjestio tu mogućnost.

“Direktor radi svoj posao, ali ima svoje privatne izazove koji ga na neki način ograničavaju da pruži maksimalno”, kazao je on.

Vukaljović: Moja privatna stavar da li idem

Vukajlović je za CAPITAL rekao da još nije odlučio da li ide ili ostaje na čelu “Akvane”.

FOTO: Aleksandar Ćavić/Grad Banjaluka

“Moja je privatna stvar da li idem ili ne.  Javnosti će biti saopšteno da li idem ili ostajem kada to ja i gradonačelnik odlučimo”, kazao je Vukajlović.

I on je potvrdio da su računi “Akvane” blokirani i da preduzeće nije u mogućnosti da obavlja nikakva plaćanja, između ostalih i da isplaćuje dobavljače ili plate zaposlenih.

“Mi pregovaramo i radimo sve što smo u mogućnosti da rješimo ovu situaciju, ali potrebno je puno dobre volje svih uključenih i razgovora”, kazao je Vukajlović ali nije mogao reći kada i na koji način će se ova situacije rješiti.

“Akvana” konstantno posluje sa gubicima, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu Računi „Akvane“ blokirani, gubitak skoro 13 miliona KM.

Vukajlović se na čelu “Akvane” nalazi od januara 2021.godine, kada je imenovan kao v.d. direktora. Kasnije je proveden konkurs, na kojem je Vukajlović izabran kao najbolji kandidat i krajem 2021.godine je imenovan za direktora ovog javnog poreduzeća na period od četiri godine.

Njegov zadatak je bio da, u saradnji sa gradskim vlastima, omogući da se ovo preduzeće izvuče iz finansijske dubioze. Nova uprava,  a ni gradska vlast u tom poslu nisu uspjeli, jer su se gubici ovog preduzeća uvećali.

CAPITAL: V. Popović

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)