Home Biznis Radišić ostao bez novogodišnjeg poklona od 100 miliona KM!!!

Radišić ostao bez novogodišnjeg poklona od 100 miliona KM!!!

0

30.12.2021. / 14:59

  • UIO popustila i odbila da kupi Radišićevu zgradu od 100 miliona KM

 BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje BiH, nakon oštrih kritika javnosti i nemogućnosti da pronađe nedostajući novac, zvanično je odbila ponudu kontroverznog vlasnika firme “Grand Trade” Mile Radišića da za 100 miliona maraka kupi poslovni prostor u sklopu njegovo kompleksa u centru grada, saznaje portal CAPITAL.

FOTO: Capital

Naime, od 100 miliona maraka koliko je Radišić tražio, UIO je imala “samo” 37 miliona, pa je, i pored nekoliko prolongiranja rokova, bila prinuđena da poništi tender, jer nije uspjela da pronađe nedostajuća sredstva.

Rok za odgovor na Radišićevu ponudu je tačno sutra u ponoć, a u UIO su se do posljednjeg momenta nadali da će pronaći pare.

Oni ne kriju razočarenje što im je propao plan da riješe pitanje smještaja.

Još jednom ističemo žaljenje što službenici UIO zaposleni u Banjaluci nemaju gotovo nikakve uslove za rad. Smješteni smo na pet različitih lokacija u Banjaluci, objekti u kojima rade službenici UIO su gotovo potpuno neuslovni”, rekli su za CAPITAL u UIO BiH.

Smatramo da najvažnija institucija u BiH, od čijeg rada ovisi fiskalna stabilnost svih nivoa vlasti u državi, mora imati bolje uslove za rad. U 2021. godini ukupno ćemo prikupiti više od 8,4 milijarde KM, što je raspoređeno korisnicima, a to su država BiH, entiteti i Brčko distrikt. Zato očekujemo da nam se dozvoli da bar radimo u normalnim uslovima”, zaključuju oni.

Podsjećamo, Radišić je 17.020 kvadrata poslovnog prostora ponudio za 84.249.000 KM bez PDV-a, odnosno 4.950 KM po kvadratnom metru.

Uslovi koje je zahtijevala UIO poklapaju se upravo sa onim čime Radišićev “Grand Trade” raspolaže u ulici Vuka Karadžića u Banjaluci.

Tražili su da se objekat nalazi na udaljenosti ne većoj od tri kilometra od centra grada Banjaluka, da ima 12.000 metara kvadratnih prostora, te parking i tehničke prostorije od 3.000 kvadrata.

Kupovina poslovnog prostora izazvala je veliku pažnju javnosti.

Treba napomenuti i to da je Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine sredinom juna većinom glasova usvojio inicijativu poslanika PDP-a, Branislava Borenovića i Mire Pekić kojom se od Savjeta ministara BiH traži da u roku od sedam dana poništi tender za kupovinu zgrade.

Međutim, Savjet ministara se ubrzo nakon tog zahtjeva oglasio kako nije učestvovao u kupovini objekta te da je to isključivo u nadležnosti Upravnog odbora ove uprave.

Radišić je nekoliko puta pomjerao rok i davao dodatni prostor da UIO pronađe novac, ali kako stvari stoje, za svoj prostor će morati da traži nove kupce.

CAPITAL: D. Tovilović

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)