Home Vijesti RADIĆE NA IZMJENAMA Čubrilović: Iz Narodne skupštine protjerati sukobe i uvrede

RADIĆE NA IZMJENAMA Čubrilović: Iz Narodne skupštine protjerati sukobe i uvrede

0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će parlament Srpske raditi na izmjenama Poslovnika o radu kako bi dodatno bio unaprijeđen rad te institucije i iz Narodne skupštine protjerani sukobi i uvrede.
– Rasprave često idu u pogrešnom smjeru, nisu efikasne jer se svode na komentare upućene nekom drugom, a ne nude se rješenja. Rad parlamenta mora da se više osloni na stručnost, a pogotovo ljudi koji rade u službi Narodne skupštine – rekao je Čubrilović.
Govoreći o djelovanju poslanika opozicije i vladajuće koalicije, Čubrilović je rekao da svako bira način kako će se predstaviti javnosti.
– Opozicija bira svoje metode, a vlast svoje. Posljednji izborni ciklus pokazao je još jednom da građani daju podršku vladajućim strankama – rekao je Čubrilović za današnje Večernje novosti.
On je istakao da međusobne uvrede poslanika mogu postati zaštitni znak samo onih koji ih iznose u Narodnoj skupštini.

– Nikako ne možemo reći da su uvrede zaštitni znak Narodne skupštine – naglasio je Čubrilović.
On je dodao da Narodna skupština Srpske gubi mnogo vremena zasjedajući u plenumu, a ništa značajno time ne dobija.
– Ali nije tačno da je izgubila na svom uticaju ili zakonodavnoj moći. Funkcionišemo i radimo po svim tačkama koje dolaze na dnevni red – naveo je on.
Čubrilović je prvu godinu rada ovog saziva Narodne skupštine ocijenio pozitivnom, navodeći da je u prvva tri kvartala usvojeno 45 zakonodavnih akata i 31 tematska cjelina.
– Mi smo jedini parlament u BiH koji funkcioniše i usvaja zakone, što dovoljno govori o tome na kom nivou su institucije Srpske, a na kojem drugi – rekao je on.
Čubrilović je istakao da još nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu parlamenta o deklaraciji SDA.
– Odgovor na deklaraciju SDA je potreban jer se ona naslanjana islamsku deklaraciju Akije Izetbegovića i nema nikakve razlike u ciljevima, a najvljažniji cilj je da Bošnjaci u BiH donose odluke kako hoće bez saglasnosti druga dva naroda – nglasio je Čubrilović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić isključio je, u intervjuu bečkom dnevniku Standard, mogućnost da Beograd prizna Kosovo u aktuelnim granicama …
VIŠE

Crveno svjetlo umjesto zelenog iz Brisela za Sjevernu Makedoniju i Albaniju loša je poruka cijelom regionu, a samim tim i Srbiji da ulazak u EU nije …
VIŠE

„Trenutno omiljena igra u DNS-u je zaleđeni čiča.“ Boran Bosančić, odbornik u Skupštini grada …
VIŠE

Zakonodavni odbor bez konkretnih obrazloženja odbio dva zakona koja su predložili poslanici opozicije i o njima se neće raspravljati. Dušica …
VIŠE

Udruženju roditelja djece sa poteškoćama u razvoju “Neven” uručili novac prikupljen na Trećem jesenjem humanitarnom krosu u Prnjavoru. …
VIŠE

Bosna i Hercegovina mora da riješi pitanje NATO puta onako kako je u intersu njenih naroda, bez da se zamjeri velikim silama ili da se priklanja …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)