Home Vijesti PRVO OBRAĆANJE TEGELTIJE NAKON IMENOVANJA “Fokus mog interesovanja biće samo ekonomija”

PRVO OBRAĆANJE TEGELTIJE NAKON IMENOVANJA “Fokus mog interesovanja biće samo ekonomija”

0

BANJALUKA – “Predsjedništvo BiH je dostavilo odluku o mom imenovanju Parlamentarnoj skupštini BiH odakle sam obaviješten da će u utorak biti sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara, pred kojom ću odgovarati na sva pitanja. Nije još utvrđen redoslijed akltivnosti u vezi sa potvrđivanjem u Predsatavničkom domu, ali sam spreman da se u prvoj sedmici decembra pojavim pred Predstavničkim domom i da izložim svoj program.”
To je izjavio Zoran Tegeltja na prvoj konferenciji za novinare nakon što ga je Predsjedništvo BiH imenovalo za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.
On je rekao da su od avgusta poznati resori koji su pripali Republici Srpskoj, a to su Ministatrstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Ministarstvo transporta i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, plus tri mjesta zamjenika ministara.
– Znam imena, ali do moje verifikacije u Parlamentu BiH ne mogu da govorim o imenima. Operiše se sa puno imena, i kao uvijek, jedan broj je tačan, jedan ne – rekao je Tegeltija.
Na pitanje kakva mu je vizija rada u Savjetu ministara, Tegeltija je rekao da ima viziju, ali da će je prvo predstaviti parlamentarcima.
– U fokus mog interesovanja biće ekonomija, ekonomija i samo ekonomija. Ubrzan i održiv privredni razvoj može da riješi veliki broj problema u BiH. Što se tiče saradnje Savjeta ministara i vlada entiteta, bio sam učesnik prethodnog perioda. Savjet ministara i Vlada RS prolazili su kroz različlite faze saradnje, ali mi se čini da je saradnja s vremenom bila nešto bolja. Učiniću sve da sa premijerima Viškovićem i Novalićem uspostavim sistem koordinacije i saradnje – rekao je Tegeltija.
Kao jedan od prioriteta u radu naveo je usvajanje budžeta institucija BiH za 2020. godinu i deblokadu projekata koji čekaju zbog deblokade vlasti na niou BiH.
Na pitanje da li je razmišljao da se povuče iz trke za predsjedavajućeg Savjeta ministara, on je rekao da nikada nije bio u toj trci.
– Odluka rukovodstva stranke da me kandiduje za predsjedavajućeg Savjeta ministara za mene je bila čast – rekao je Tegeltija.

Let’s block ads! (Why?)