Home Vijesti PROTEST NARODNOG POSLANIKA Vukanović je na rukav stavio ŽUTU TRAKU, a OVO...

PROTEST NARODNOG POSLANIKA Vukanović je na rukav stavio ŽUTU TRAKU, a OVO je razlog

0

Poslanik Nebojša Vukanović došao je danas na sjednicu parlamenta Srpske sa žutom trakom na lijevoj ruci u znak protesta zbog brojnih sudskih procesa koji se vode protiv njega.
Vukanović je za Srpskainfo kazao da je očito kako postoje podobni i nepodobni poslanici zbog čega će uputiti zahtijev Narodnoj skupštini Republike Srpske o izmjeni Poslovnika.
– Neka se Poslovnikom ozvaniči da mi koji smo izloženi sistematskom progonu i montiranim sudskim procesima pripadamo nižoj rasi u odnosu na one koji su za ovaj sistem podobni – naveo je Vukanović. On dodaje da je nekim poslanicima sve dozvoljeno, dok se drugi progone.
– Imamo poslanike koji su došli u skupštinske klupe tako što su oštetili javna preduzeća kojima rukovode i u klasičnom su sukobu interesa. Oni nikada nisu nizašta procesuirani dok sam ja jutros zajedno sa poslanikom Draškom Stanivukovićem pozvan u Osnovni sud Banjaluka samo zato što sam izašao ispred skupštine na poziv okupljenih građana – ističe Vukanović.
On kaže da je na tom skupu mirno stajao ispred parlamenta i nije čak progovorio niti jednu riječ, ali ga je sud ipak pozvao na ročište zbog remećenja javnog reda i mira.

– Dakle, ja se izvodim pred sud jer sam kao poslanik izašao ispred parlamenta Srpske i stajao mirno – navodi Vukanović. On kaže da je prethodno imao tri sudska spora u jednom danu, a još jedan je zakazan za petak ujutro.
Vukanović ističe da mu se sudi u Podgorici, Trebinju, Foči, Sarajevu, Sokocu i Banjaluci, te da je u svim slučajevima riječ o montiranim procesima koji za cilj imaju da ga ekonomski unište i ućutkaju.
– Jasno je da se radi o organizovanom progonu i da smo Stanivuković i ja označeni kao neki Boni i Klajd, ili neki teroristi. Zato sam stavio žutu traku koja je obilježje čovjeka nižeg reda. To je i u skladu sa onim što je juče rekao poslanik SNSD Ilija Tamindžija na sjednici Etičkog odbora kako on ima pedigre. Dakle, mi smo bez pedigrea, a on je viša klasa i ima neko arijevsko porijeklo. Mi smo očito niža rasa i nemamo takvo porijeklo – istakao je Vukanović.
On kaže da onda skupština treba da legalizuje postojeće stanje i kaže da u njenim klupama sjede poslanici niže i više rase.
Vukanović ističe da ne može da vjeruje da parlament ne reaguje i njemo gleda kako policija privodi poslanike, ili sudovi protiv njih vode postupke, samo zato jer se usude da javno ukazuju na negativne pojave u društvu.
– Ako ja kao poslanik ne smijem javno da govorim i ako sam zbog svojih riječi koje su istinite i dokumentovane izložen sudskim procesima, i ako mi se sudi jer sam izašao ispred skupštine u kojoj radim, onda je jasno da se radi o montiranim procesima. Dakle, nismo svi isti i ovo je moj znak protesta – poručio je Vukanović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je kako će poštivati odluke Narodne skupštine RS pa tako i odluku o …
VIŠE

Svaki slobodan trenutak srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik provodi uz porodicu. Danas su ga fotoreporteri Srpskainfo zatekli …
VIŠE

Portparol SNSD Radovan Kovačević rekao je danas da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nema šta da prikriva, te da je apsolutna …
VIŠE

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara preporučila je Predstavničkom domu BiH da potvrdi imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg …
VIŠE

Udruženje za borbu protiv korupcije Transparensi internešenel BiH zvanično je zatražilo od Predsjedništva BiH da dostavi kopiju dokumeta Program …
VIŠE

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak apelovao je danas da Program reformi BiH bude pokazan javnosti i donesen u …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)