Home Biznis Propast Banke Silikonske doline izazvala duboku krizu

Propast Banke Silikonske doline izazvala duboku krizu

0

12.03.2023. / 14:09

MOSKVA – Izraelski premijer Benjamin Netanahu upozorio je da je propast Banke Silicijumske doline (SVB) stvorila duboku krizu u tehnološkoj industriji.

FOTO: Techcrunch

“Pažljivo pratim pad američke investicione banke SVB, koji je stvorio duboku krizu u svijetu visoke tehnologije”, naveo je Netnjahu u objavi na društvenim mrežama.

Netanjahu, koji boravi u zvaničnoj posjeti Rimu, rekao je da će razgovarati o razmjerama krize sa svojim ministrima finansija i ekonomije i guvernerom centralne banke kada se vrati kući, prenio je “Sputnjik”.

On je pružio uvjeravanja izraelskim tehnološkim kompanijama koje posluju sa SVB-om da će njegova vlada pomoći pogođenim izraelskim kompanijama da prevaziđu krizu likvidnosti.

Kolaps SVB-a uzdrmao je tehnološku industriju u SAD, Velikoj Britaniji i drugim zemljama, uključujući Izrael, gdje ova banka ima filijale.

Kalifornijski bankarski regulator saopštio je u petak da preuzima imovinu SVB-a, ukazujući na njenu neadekvatnu likvidnost i nesolventnost.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom izjavio je danas da najviši zvaničnici u Bijeloj kući i američkom Ministarstvu finansija rade sa regulatorom “na stabilizaciji situacije što je prije moguće” da bi zaštitili radna mjesta i sredstva za život.

Tagovi:

Adblock test (Why?)