Home Biznis Propala licitacija za prodaju imovine „Elvaka“

Propala licitacija za prodaju imovine „Elvaka“

0

16.12.2019. / 15:12:06h

BIJELJINA – Licitacija za prodaju imovine bijeljinskog preduzeća „Elvako“ u stečaju nije održana danas jer se nije pojavio nijedan kupac koji bi ponudio 24,3 miliona maraka koliko je procijenjena imovina te fabrike koja je nekada poslovala u sastavu “Bobar grupacije”, potvrdio je stečajni upravnik Mlađen Petković.

Petković kaže da je nova licitacija zakazana za 6. februar 2020. godine kada će prvobitna cijena imovine „Elvaka“ biti umanjena za 10 odsto.

Najveću vrijednost imaju građevinski objekti sa infrastrukturom, čija početna cijena iznosi 12,11 miliona KM, zatim zemljište površine 114.959 metara kvadratnih, koje je procijenjeno na vrijednost nešto veću od osam miliona KM.

Na prodaju su ponuđene mašine i alati, oprema, zalihe i materijali, gotovi proizvodi, te dvosoban stan, procijenjen na 46.750 KM.

„Imovina se prodaje u cjelini i cijena ispod koje se imovina stečajnog dužnika ne može prodati iznosi 24.350.605 KM. Sada će ta imovina na drugoj licitaciji biti umanjena za 10 odsto“, kaže Petković.

U oglasu o prodaju navedeno je da je kupac obavezan da najmanje pet narednih godina nastavi sa obavljanjem poslovne djelatnosti koju je “Elvako” obavljao prije otvaranja stečaja, te da radno angažuje najmanje 30 bivših radnika „Elvaka“ na neodređeno vrijeme.

Preduzeće „Elvako“ bavilo se proizvodnjom procesne opreme, armaturnih mreža i elektroda i zapošljavalo je oko 200 radnika. Trenutno dio poslovnog prostora koristi pod zakup preduzeće „TRB“ iz Bratunca koje se bavi namjenskom industrijom.

CAPITAL: LJ.LJ.

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of