Home Vijesti PROMJENA STRATEGIJE Šeranić o pripremama za jesen i novom fokusu u borbi...

PROMJENA STRATEGIJE Šeranić o pripremama za jesen i novom fokusu u borbi s koronom

0

BANJALUKA – Institut za javno zdravstvo RS će u narednih nekoliko dana vjerovatno razmisliti o određenim promjenama strategije kada se govori o postupanju sa osobama koje su pozitivne na virus korona u Republici Srpskoj, najavljuje za Srpskainfo ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.
Institut će, objašnjava, najvjerovatnije dati preporuke kako da se kapaciteti u narednom periodu preusmjere na one koji su teško i teže oboljeli, odnosno da u tom smislu treba prilagoditi bolničke kapacitete.
– To je ujedno i priprema za sezonu koja će krenuti od oktobra i novembra, kada ćemo očekivati veći broj srednje i teško oboljelih, ne samo od korone, već i od influence, te se u tom smislu i pripremamo, kako Vlada, tako i zdravstvene ustanove. To su aktivnosti kako s aspekta zaštite i fokusa na zdravstvene radnike, tako i s aspekta zaštite i fokusa na ljude koji su u kolektivnim smještajima, kao što su starački domovi, kazneno-popravni zavodi ili vrtići. Dakle, fokus će biti da u narednom periodu povedemo računa i imamo nadzor nad tim ustanovama, a samim tim se pripremamo i za oktobar i novembar – kaže Šeranić.

Prethodni tekstZoran Tegeltija testiran na COVID-19 Let's block ads! (Why?)