Home Vijesti Prolić “propjevao”: Namještao sam utakmice u BiH

Prolić “propjevao”: Namještao sam utakmice u BiH

0

SARAJEVO – Sekretar komisije za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH Salem Prolić priznao je krivicu nakon što su ga uhapsili službenici SIPA-e u akciji “Var” koja je sprovedena zbog namještanja rezultata utakmica.
Nekadašnji sudija Salem Prolić je inspektorima priznao djela koja mu se stavljaju na teret te pristao na saradnju sa Tužilaštvom BiH, prenosi ATV.
Prolić se tereti za tri krivična djela – organizovani kriminal, primanje dara i drugih oblika koristi te zloupotreba položaja.
Iako se akcija Državne agencije za istrage i zaštitu u najvećoj mjeri odnosila na mečeve Prve lige FBiH, istragom je obuhvaćena i Premijer liga BiH. Potvrda tome je i hapšenje Salema Prolića koji visoko kotira u FSBiH i najvišem rangu klupskog nogometnog takmičenja odnosno Komisiji za suce i suđenje.
On je jedan od 12 uhapšenih osoba u akciji “Var” koja je sprovedena u ponedjeljak u saradnji SIPA-e, Tužilaštva BiH i Nogometnog saveza. Prolić je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, kao i još šest osoba.

Prethodni tekstVenecija pod vodom, poplavljena i istorijska bazilika Let’s block ads! (Why?)