Home Biznis “Prointer” preuzeo “Kalderu”, Minić novi direktor

“Prointer” preuzeo “Kalderu”, Minić novi direktor

0

27.12.2019. / 14:05

BANJALUKA – Kompanija “Prointer” iz Banjaluke postala je većinski vlasnik kompanije “Kaldera” iz Laktaša a cijeli posao je ozvaničen danas potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji.

Na ovaj način potvrđeno je pisanje portala CAPITAL koji je ovaj poslovni potez najavio još prije nekoliko sedmica, a koje su tada iz “Prointera” ocijenili kao špekulacije.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je CAPITAL došao, novi direktor “Kaldere” biće Savo Minić, aktuelni direktor Agencije za agrarna plaćanja RS i član SNSD-a.

Dvije kompanije bliske porodici Dodik, nakon potpisivanja ugovora najavile su napad na elektroenergetski sektor Srpske.

Odlučili smo se na ovaj korak na prvom mjestu zbog toga što smo procijenili da u našem širenju poslovanja postoji prostor da se nastupi i u drugim sektorima kao što je energetika. U tom kontekstu smo tražili adekvatnog partnera sa kojim možemo da razmjenjujemo znanja i najbolje prakse koje imamo a Kaldera je bila naš izbor”, kazao je Bojan Vujić, direktor Prointera koji je otkrio kako ova kompanija preuzima 65 odsto vlasničkog udjela u “Kalderi”.

Milenko Čičić, osnivač i vlasnik “Kaldere” je kazao kako će ovo preduzeće raditi na hardverskim rješenjima a “Prointer” na softveru. Zajednički proizvodi nada se on mogli bi da se plasiraju i van Republike Srpske.

Zapošljavaćemo oko 300 ljudi, što je ogromna snaga. Sa poslom nećemo biti stacionirani samo u Republici Srpskoj jer imamo snagu da idemo do Rusije, Bjelorusije, Njemačke i Švajcarske u kojima već radimo”, poručio je Čičić.

Podsjećamo, CAPITAL je u tekstu Prointer preuzima Kalderu nakon što legne 10 miliona od ERS-a“ polovinom ovog mjeseca objavio da će banjalučka IT kompanija preuzeti Čičićevu firmu nakon što „Elektroprivreda Republike Srpske“ uplati više od 10 miliona KM za udio u „Hidroelektranama Bistrica“.

Čičić je novinarima potvrdio da je taj posao završen.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of