Home Vijesti PROGRAM REFORMI Trišić Babić: Dokument niko nije vidio, procedura dostavljanja istog nije...

PROGRAM REFORMI Trišić Babić: Dokument niko nije vidio, procedura dostavljanja istog nije gotova

0

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić izjavila je da je Programom reformi BiH priča o članstvu u NATO stavljena sa strane, da BiH nije orijentisana za taj put niti postoji saglasnost ili mogućnost da se o tome razgovara.
Trišić Babić je navela da dokument Program reformi BiH još niko vidio, jer procedura dostavljana dokumenta još nije gotova, a javnost će imati uvid kada bude formiran Savjet ministara.
Ona je dodala da će izglasavanjem kompletnog Savjeta ministara dokument diplomatskim putem biti proslijeđen u Sekretarijat NATO, te da će ga tada morati pogledati 29 članica.
– Nakon što se ta procedura završi, javnost će biti upoznata s tim dokumentom – rekla je Trišić Babić za Alternativnu televiziju.

Ona je napomenula da Program reformi BiH svako tumači na svoj način, te da već godinu dana vlada atmosfera koja se “postavila psihološki stručno ANP-MAP-NATO”.
– Ovo je bilo jedno iznaneđenje za sve koji su tako posmatrali da će se pitanje u BiH, formiranje Savjeta ministara ili neformiranje dovesti u kontekst ANP ili MAP – dodala je Trišić Babić.
Prema njenim riječima, Program reformi BiH je postavljen na način da se nije dešavao kroz pitanje ANP ili MAP, te su, prije svega, opozicija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH sada iznenađeni tim dogovorom.
– Prvi put poslije dužeg vremna ovdje se desio kompromisan dogovor gdje su svi pobjednici, gdje nema poraženih, gdje se apsolutno uvažila pozicija Republike Srpske i pozicije u FBiH  – navela je Trišić Babić.
Ona je naglasila da se na taj način došlo do kompromisnog i sporazumnog dogovora i shvatanju NATO da BiH nije spremna za članstvo i da to nije država koja u dogledno vrijeme uopšte može da razgovara o članstvu.
Trišić Babić je podsjetila da federalne stranke pretenduju da BiH u neko dogledno vrijeme postane članica NATO, te istakla kako ona nije orijentisana za taj put, ali da je potrebna saradanja zbog bezbjednosnih izazova, s kojima se suočavaju Republika Srpska, BiH, region i Evropa.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Kandidat pokreta Samoopredjeljenje za premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, tvrdi da je obezbijedio većinu za formiranje …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je večeras rođendan proslavljenom srpskom i svjetskom reditelju Emiru Kusturici. Dodik je …
VIŠE

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović zaposlio je prošlog mjeseca na poziciju …
VIŠE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da nisu tačne tvrdnje načelnika opštine Teslić Milana Milićevića da …
VIŠE

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je danas da je BiH u NATO-vom Akcionom planu za članstvo još od decembra prošle …
VIŠE

Iz Ministarstva odbrane BiH tvrde da nije bilo potrebno da s predstavnicima iz Republike Srpske usaglašavaju spisak državnih i vojnih praznika BiH …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)