Home Crna hronika Prodali zlato pa prijavili da su pokradeni

Prodali zlato pa prijavili da su pokradeni

0


Supružnike Slobodana Dž. (25) i Kadiru Dž. (24) iz Gradiške privela je policija jer su lažno prijavili da su im iz kuće ukradeni novac i zlato.

Naime, Slodoban se prije dva dana obratio policiji kako bi prijavio krađu, a to je potvrđeno iz Policijske uprave Gradiška.

“Policijskoj stanici u Gradišci oštećeni je u ponedjeljak prijavio da mu je iz kuće u mjestu Žeravica, grad Gradiška, otuđen zlatni nakit i novac u iznosu od 500 KM”, naveli su iz policije.

Supružnici su sve zapravo uradili u dogovoru i to nakon što je Kadira, kako je kasnije utvrđeno policijskim provjerama, najprije odnijela zlato prodati u zlataru.

“Za zlato je dobila 200 maraka, ali je taj novac prokockala, pa su se zajedno dosjetili da bi mogli prijaviti da su zapravo pokradeni, što je njen suprug i učinio”, rekao je izvor blizak istrazi.

Kako se saznaje, njihovi iskazi pred policijom bili su krajnje sumnjivi, pa policijskim službenicima nije puno trebalo da zaključe da krivičnog djela zapravo nije ni bilo, već da supružnici pokušavaju da ih obmanu.

Kada su vidjeli da im priča “ne pije vodu”, supružnici su, priznali da su sve uradili po dogovoru te da pljačke njihove kuće nije ni bilo.

Iz Policijske uprave Gradiška rekli su da se dvojac sumnjiči za lažno prijavljivanje krivičnog djela.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se S.Dž. i K.Dž. nakon ispitivanja tpuste na slobodu, a da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv njih nadležnom tužilaštvu dostavi izvještaj za ovo krivično djelo”, naveli su iz policije.

nezavisne.com

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of