Home Crna hronika Priznao da je ubio beskućnika pa ga zapalio

Priznao da je ubio beskućnika pa ga zapalio

0


Radeta Drljača (24), pred istražiocima i u tužilaštvu, priznao je da je u novembru ove godine ubio beskućnika Brunu Rolda (52) u napuštenoj kući u Banjaluci, a zatim ga zapalio.

Drljača je izjavio da je “čuo” i kada je Rold izdahnuo.

Prije ubistva Rold je brutalno pretučen, a nakon što je mučki ubijen, beživotno tijelo je zapaljeno kako bi se prikrili tragovi zločina.

Drljača je policiji ispričao i da su Zorić i Krnetić kobne večeri prvo brutalno pretukli Rolda, udarajući ga rukama i šutirajući nogama.

– Povremeno su prekidali i tada su Roldu dali cigaretu da je ispuši – dodao je Drljača.

Priznao je da je Rolda ubio nožem.

– Ubo sam ga u vrat iz sve snage, a zatim sam napravio pokret nožem lijevo, pa desno. Kako bih ga dotukao, udario sam ga nogom u stomak. Čuo sam kako je izdahnuo – ispričao je Drljača.

Istovremeno, ubistvo koje je šokiralo javnost vjerovatno se nikada ne bi ni dogodilo da su institucije u sistemu blagovremeno odradile svoj posao. Naime, Drljači je u septembru ove godine postala pravosnažna presuda obaveznog psihijatrijskog liječenja. Umjesto da bude u zdravstvenoj ustanovi, Drljača je završio na ulici.

Radetu Drljači je pritvor određen zbog teškog ubistva i paljevine, a Slobodanu Krnetiću i Borisu Zoriću zbog teškog ubistva.

Okružno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je danas produženje pritvora za Drljaču i saučesnike za još dva mjeseca.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da će osumnjičeni, ukoliko se budu branili sa slobode, pobjeći, uništiti dokaze, uticati na svjedoke, ali i ponoviti krivično djelo.

U naredna dva mjeseca tužilaštvo je najavilo i podizanje optužnice.

srpskainfo.com

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of