Home Biznis Privredna komora u Hrvatskoj smanjuje broj zaposlenih za 30 odsto

Privredna komora u Hrvatskoj smanjuje broj zaposlenih za 30 odsto

0

17.07.2020. / 16:45

ZAGREB – Hrvatska privredna komora saopštila je danas da nastavlja sa reorganizacijom koja podrazumijeva smanjenje broja zaposlenih za 30 odsto.

“Radi digitalizacije internih procesa i zbog pada prihoda uzrokovanih pandemijom virusa korona, Hrvatska privredna komora ide u sljedeću fazu reorganizacije koja znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 odsto”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Hrvatske privredne komore Luka Barilović kaže da je digitalna transformacija, u koju su ušli još prije više od dvije godine, bila preduslov za racionalizaciju i reorganizaciju koju su planirali realizovati postepeno, ali da niko nije mogao predvidjeti krizu usljed virusa korona.

On navodi da su se svi preko noći morali navići na novu stvarnost, čije su najveće žrtve hrvatski privrednici i čije se poteškoće prelivaju na cijelo društvo.

Prema njegovim riječima, u kontekstu Hrvatske privredne komore, ovakvo stanje podrazumijeva i znatan pad prihoda, prenosi “Indeks”.

“Zbog svega toga odlučili smo ranije krenuti u sljedeću fazu reorganizacije Hrvatske privredne komore, koja, nažalost, znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 odsto. Nikada nije lako donijeti odluku o otkazima, ali ona je neizbježna”, rekao je Burilović i dodao da Hrvatska privredna komora zajedno sa Zavodom za zapošljavanje priprema plan zbrinjavanja.

Hrvatska privredna komora zapošljava nešto više od 500 radnika. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here