Home Region PRIJETI JOJ TRI GODINE ROBIJE Optužnica protiv sestre zbog zlostavljanja maloljetnog djeteta

PRIJETI JOJ TRI GODINE ROBIJE Optužnica protiv sestre zbog zlostavljanja maloljetnog djeteta

0

BEOGRAD – Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu optužilo je Đurđiju Alimpijević (23) jer je ljetos u ustanovi “Centar za zaštitu odojčadi, djece i omladine u Zvečanskoj”, dvogodišnjeg dejčaka na grub i neprimjeren način nosila držeći ga samo jednom rukom i to za nadlakticu, a potom ga tako bacila u krevet, dok je sve vrijeme drugom rukom držala mobilni telefon.

Njoj se optužnim predlogom tužilaštva na teret stavlja krivično djelo “zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica”, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Sumnja se da je Alimpijevićeva 11. jula, svjesna protivpravnosti svog djela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg dječaka N. M. o kojem je dužna da se stara.

Ona je noseći mobilni telefon u lijevoj ruci, u desnoj ruci nosila maloljetnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimjeren način, unijevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vrijeme dok je nosila i spuštala dijete, smatra tužilaštvo.

Zatim je fotografisala drugo dijete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu.

(Blic)

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of