Home Vijesti PRIJAVE ZA JEDINSTVEN BORAČKI DODATAK U OPŠTINAMA I GRADOVIMA

PRIJAVE ZA JEDINSTVEN BORAČKI DODATAK U OPŠTINAMA I GRADOVIMA

0

BANJALUKA – Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske uputilo je danas svim lokalnim zajednicama, opštinama i gradovima instrukciju za postupanje u vezi sa prihvatanjem zahtjeva svih kategorisanih boraca Vojske Republike Srpske za ostvarivanje prava na jedinstveni mjesečni borački dodatak.
Povodom najava o pripremama za isplatu jedinstvenog boračkog dodatka koje su ovih dana emitovane u medijima, iz resornog ministarstva je saopšteno da se u instrukciji ističe da su nadležna odjeljenja u opštinama i gradovima obavezna da prihvataju zahtjeve svih boraca za ostvarivanje prava na jedinstveni mjesečni dodatak.
“Ponavljamo, o zahtjevu za priznavanje prava na borački dodatak odlučivaće opštinski, odnosno gradski organ uprave nadležan za poslove boračko-invalidske zaštite prema mjestu prebivališta kategorisanog borca. Pravo na mjesečni borački dodatak priznaje se na zahtjev stranke”, pojašnjava se u saopštenju.
Iz resornog ministarstva navode da zahtjev za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak mogu da podnesu borci svih kategorija, sa navršenih 45 godina, čime je smanjena i starosna dob kao uslov za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak.
“Posebno se zahvaljujemo i cijenimo strpljenje i razumijevanje koje borci pokazuju tokom ovog prelaznog perioda na isplatu jedinstvenog mjesečnog boračkog dodatka”, ističu u Ministarstvu.
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je ranije da će svi borci, bez obzira na godine života i kategoriju koju su imali, moći da podnesu zahtjev za borački dodatak, za šta će u budžetu Srpske za narednu godinu biti obezbijeđeno dodatnih 150 miliona KM.
Adblock test (Why?)