Home Politika Prihvaćena donacija Vlade Srbije od 25 miliona evra

Prihvaćena donacija Vlade Srbije od 25 miliona evra

0


Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o prihvatanju donatorskih sredstava Vlade Srbije u iznosu od 25.000.000 evra (48.895.750 KM).

Navedena donatorska sredstva, odobrena Srpskoj kao jednokratna pomoć Vlade Srbije, ne ulaze u budžet Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada je donijela odluku o odobravanju kredita opštini Nevesinje iz sredstava revolving fonda u oblasti vodosnabdijevanja i komunalne infrastrukture za finansiranje projekta u ukupnom iznosu od 200.000 KM.

Kreditna sredstva biće utrošena za izgradnju dovodnog cjevovoda za naseljena mjesta Ljeskovik, Zovi Do, Drežanj i Rast u opštini Nevesinje.

Vlada Srpske donijela je i odluku o korišćenju sredstava od povrata PDV-a u okviru Projekta izgradnje sistema za navodnjavanje u Republici Srpskoj do iznosa od 4.000.000 KM. Sredstva u okviru ovog projekta biće korišćena u Bijeljini, Trebinju, Bratunacu, Srebrenici i LJubinju.

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, u avgustu je najavio je da će Srbija pomoći Republiku Srpsku sa 25 miliona evra do kraja godine “kako bi se održala likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze.”

On je rekao za Tanjug da je tih 25 miliona evra najveći i najznačajniji obim pomoći koji je Republika Srpska ikad imala od Srbije.

Nešto kasnije premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ponosna što Srbija pomaže Srpskoj, ali da nije upoznata sa tim da će RS dobiti 25 miliona evra (oko 50 miliona KM).

Agencije

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of