Home Biznis Prihodi Twittera u drugom kvartalu pali za pet odsto

Prihodi Twittera u drugom kvartalu pali za pet odsto

0

23.07.2022. / 16:38

NJUJORK – Twitter je objavio rezultate za drugi kvartal 2022. godine, pri čemu su brojke tog tehnološkog giganta ispod procjena analitičara u pogledu rasta broja korisnika i prihoda. Još je zanimljivije, međutim, koliko je Twitter otkrio da je potrošio čekajući da ga preuzme Ilon Mask.

Foto: Pixabay

Ilon Mask je odlučio da više ne želi da kupi Twitter, iako socijalna mreža pokušava da iznudi dogovor, dok je sudija u Delaveru je prošle nedjelje donio odluku da bi kompanija mogla da ubrza sudski postupak protiv milijardera, piše RTS.

Međutim, najmanje nekoliko mjeseci je potrebno da se dođe do dogovora, raskida ili preuzimanja. Twiter do tada ostaje preduzeće koje odgovara brojnim akcionarima.

Ta kompanija objavila je da su njeni prihodi u drugom kvartalu iznosili 1,18 milijardi dolara, što je za oko pet odsto manje u odnosu na prethodni kvartal i jedan odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Analitičari su, prethodno, procijenili prihode Twittera u drugom kvartalu na oko 1,32 milijarde dolara.

To, prema Twitteru, odražava „vjetar“ u reklamnoj industriji u vezi sa trenutnim ekonomskim okruženjem i ukazuje na „neizvjesnost“ uzrokovanu Maskovim pokušajima da se povuče iz sporazuma.

Broj dnevnih aktivnih korisnika Twittera koji se mogu unovčiti (mDAU) su porasli za 16,6 odsto u odnosu na prethodnu godinu, na 237,8 miliona.

Maskovo ime pojavljuje se nekoliko puta u izvještaju za drugi kvartal.

Kompanija je navela da neće biti domaćin uobičajene konferencije nakon objave izvještaja zbog akvizicije koja je na čekanju, niti će izdati pismo akcionarima ili pružiti bilo kakav oblik finansijskih uputstava za budućnost.

Kompanija je nazvala Maskov prekid u sporazumu o preuzimanju „nevažećim i pogrešnim“.

Ali, vjerovatno najzanimljiviji dio izvještaja je oko porasta troškova i izdataka koji su porasli za 31 odsto, na 1,52 milijarde dolara.

Kao i kod mnogih drugih kompanija širom industrijskog spektra, Twitter je morao da snosi troškove u smislu smanjenja broja zaposlenih i restrukturiranja, pri čemu je veliki broj viših rukovodilaca napustio kompaniju – i u tom kontekstu je Twitter prijavio 19 miliona dolara troškova za otpremnina u ovom kvartalu.

U pripremi šireg zamrzavanja zapošljavanja, Tviter je nedavno otpustio 30 odsto tima za akviziciju talenata. Međutim, taj broj se neće pojaviti do izvještaja o trećem kvartalu kasnije ove godine.

Ali, zvijezda „šoua“ u porastu troškova i rashoda je nesumnjivo cifra od 33 miliona dolara koje je Twitter potrošio na Maskovu ponudu za kupovinu. I ta cifra, navodi TekKranč će se samo povećavati kako Mask bude davao sve od sebe da preokrene transakciju od više milijardi dolara. Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)