Home Biznis Prihodi od indirektnih poreza pet milijardi i 936 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza pet milijardi i 936 miliona KM

0

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH za devet mjeseci prikupila je pet milijardi i 936 miliona KM, što je za 309 miliona KM ili 5,5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz UIO BiH.

Nakon izvršenih povrata privrednoj zajednici u BiH u iznosu od jedne milijarde i 88 miliona KM, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima za period od devet mjeseci, a to su BiH, FBiH, Republika Srpska i Brčko distrikt, iznosili su četiri milijarde i 848 miliona KM i veći su za 243 miliona KM u odnosu na prihode u istom periodu prošle godine.

Za finansiranje BiH institucija za period januar-septembar raspoređen je iznos od 557 miliona KM.

Federaciji BiH je raspoređeno dvije milijarde i 720 miliona KM ili 9,43 odsto više u odnosu na prošlu godinu, Republici Srpskoj milijardu i 388 miliona KM ili 10,09 odsto više u odnosu na lani, a Brčko distriktu 147 miliona KM ili 3,92 odsto više u odnosu na lani.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju auto-puteva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva Federacija BiH je dobila dodatnih 158,5 miliona KM, Republika Srpska 104,8 miliona KM i Distrikt Brčko 5,4 miliona KM. Agencije

Ključne riječi:& & , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of