Home Vijesti Prepoznali Srpsku kao PERSPEKTIVNO MJESTO ZA ULAGANJE: Cvijanovićeva u posjeti pokrajini Salcburg

Prepoznali Srpsku kao PERSPEKTIVNO MJESTO ZA ULAGANJE: Cvijanovićeva u posjeti pokrajini Salcburg

0

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Salcburgu sa Štefanom Šnolom, članom vlade austrijske pokrajine Salcburg zaduženim za oblasti saobraćaja, infrastrukture i sporta.
Kako je saopšteno iz kabineta Predsjednika Srpske, sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenje o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu, posebno u kontekstu mogućnosti za unapređenje privredne saradnje.
Foto: Kabinet predsjednika Republike/RAS Srbija
– Predsjednica Cvijanović je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo činjenicom da su brojni austrijski investitori prepoznali Republiku Srpsku kao perspektivno mjesto za ulaganje, te da je Austrija jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera i stranih ulagača u Srpskoj – navodi se u saopštenju.
Dodaje se da su s tim u vezi razmatrane mogućnosti dodatnog ekonomskog povezivanja pokrajine Salcburg i Republike Srpske, naročito u oblastima infrastrukture, saobraćaja, kao i prenosu znanja u oblasti novih tehnologija.
– Štefan Šnol, koji je ujedno predsjednik omladine Narodne partije Austrije i blizak saradnik kancelara Sebastijana Kurca, ovom prilikom se interesovao za političke prilike u Republici Srpskoj i BiH, te istakao da saradnja među mladima može predstavljati dobru osnovu za unapređenje na političkom, ekonomskom i institucionalnom planu – ističe se u saopštenju.

Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci za dalju institucionalnu saradnju kroz zajedničke projekte i aktivnosti koji će se realizovati tokom naredne godine.
Predsjednica Cvijanović je danas u Salcburgu razgovarala i sa Francom Šausbergerom, predsjedavajućim Instituta regija Evrope.
Foto: Kabinet predsjednika Republike/RAS Srbija
Tom prilikom naglašena je dosadašnja dobra saradnja Republike Srpske sa ovim Institutom, a bilo je riječi i novom projektu – uspostavljanju kontakt tačaka za regionalnu i evropsku saradnju u opštinama i gradovima Republike Srpske.
Predviđeno je, takođe, da se predsjednica Cvijanović sastane i sa guvernerom pokrajine Salcburg, predstavnicima Privredne komore Salcburga, te sa predstavnicima dijaspore i članova poslovne zajednice porijeklom iz Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je da Srpska nikada neće pristati da 25. novembar obilježva kao praznik. …
VIŠE

Кlub poslanika PDP u NSRS uputio je danas zahtjev da se na dnevni red sutrašnje sjednice uvrsti Informacija o Programu reformi za BiH, i to, zbog …
VIŠE

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković smatra da u prijedlog zakona o visokom obrazovanju moraju biti uvrštena veća …
VIŠE

Poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić smatra da bi u Federaciji BiH prvo trebalo da obnove sve porušene spomenike …
VIŠE

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je zasjedanje Etičkog odbora NSRS koji po prvi put ima odjednom šest prijava koje treba da obradi. …
VIŠE

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH ocijenio je kao tendencioznu izjavu člana Predsjedništva BiH Šefika …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)