Home Vijesti Prepirka Stanivukovića i premijera RS umalo prerasla u fizički sukob

Prepirka Stanivukovića i premijera RS umalo prerasla u fizički sukob

0

BANJALUKA – Poslanik PDP-a Draško Stanivuković glasno se bunio tokom obraćanja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Narodnoj skupštini RS, a ušao je zamalo i u fizički sukob s premijerom RS Radovanom Viškovićem.
Stanivuković se među prvim pobunio zbog materijala koji je dostavljen poslanicima za tačku dnevnog reda koja glasi “Informacija o dokumentu Program reformi Bosne i Hercegovine”.
Zajedno s drugim kolegama iz SDS-a i PDP-a pobunio se jer poslanicima u NSRS nije dostavljen kompletan sadržaj Programa reformi na engleskom jeziku već redukovana verzija koju je pripremio kabinet Milorada Dodika.
Tokom Dodikovog obraćanja čak je ustao iz poslaničke stolice i stao s telefonom u ruci pred Milorada Dodika. Član Predsjedništva BiH tada je poručio da je Stanivuković “bolestan” i da mu ovakvi istupi trebaju radi lične promocije.
U tom momentu Stanivuković je s telefonom prišao dijelu u kojem sjede predstavnici Vlade RS i premijeru RS Radovanu Viškoviću rekao: “Vi ste nas uveli u NATO”. Stanivuković je prilazak i obraćanje Viškoviću snimao svojim mobilnim telefonom.
“Odbi. Hajde odbi”, ponavljao je Višković pokušavajući da udari Stanivukovića komadom drveta, prenosi Klix.ba.
[embedded content]

Prethodni tekstSvjetski mediji o predsjedničkim izborima u Hrvatskoj Let’s block ads! (Why?)