Home Vijesti Preminule tri osobe od korone, osam novozaraženih

Preminule tri osobe od korone, osam novozaraženih

0

BANJALUKA – U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, svi starije životne dobi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora, sa hroničnim udruženim oboljenjima.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.430 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 952 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 28.006 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih je 95, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 32, a u opštim bolnicama 63.
Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 23 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji sedam pacijenta.
Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 82.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.135 osoba, a nadzor je završen kod 34.243 osoba.
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sveti Bračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 395 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj.
Radi se o tri ženske i pet muških osoba, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i dvije starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Gradiške i Gacka.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, svi starije životne dobi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora, sa hroničnim udruženim oboljenjima.
Let's block ads! (Why?)