Home Vijesti PREGOVORI O NOVOM POVEĆANJU PLATA BUDŽETSKIM KORISNICIMA OD OKO 100 KM

PREGOVORI O NOVOM POVEĆANJU PLATA BUDŽETSKIM KORISNICIMA OD OKO 100 KM

0

BANJALUKA – Savez sindikata Republike Srpske, sa resornim granskim sindikatima budžetskih i fondovskih korisnika, pregovara sa Vladom Republike Srpske o novom povećanju plata budžetskim i fondovskim korisnicima koje bi trebalo da iznosi oko 100 KM od julske ili avgustovske plate, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika Saveza sindikata.
Generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske Goran Stanković rekao je da je Savez od marta u pregovorima sa Vladom Srpske o povećanju plata i najniže plate, što je rezultiralo povećanjem najniže plate sa 590 KM na 650 KM, te povećanjem palata budžetskim korisnicima za 10 odsto.
“Dogovorili smo da moramo nastaviti pregovore jer smo svjesni da se plate i dalje moraju povećavati i da bi novo povećanje plate trebalo da se desi od jula ili avgusta, kako povećanje najniže plate, tako i povećanje plata svih budžetskih i fondovskih korisnika. S tim u vezi održani su prethodnih dana pregovori sa resornim ministrima”, naveo je Stanković.
On je dodao da bi se u novo povećanje plata trebalo ići putem izmjena zakona o platama.
Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić rekao je da je proteklih dana imao intenzivne pregovore sa resornim ministrima o novom poboljšanju materijalnog statusa radnika koji su budžetski korisnici.
“Pregovaramo da svi radnici dobiju isti iznos koji će biti definisan ovih dana. Vjerovatno će to biti od 1. avgusta. Radimo na tome da se dobije još oko 100 KM za sve zaposlene u ovim oblastima”, istakao je Gnjatić.
Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nikola Crnčević potvrdio je da se sa resornim ministrima nastavlja pregovarati o dodatnom unapređenju materijalnog položaja radnika u oblastima koje on predstavlja.
Adblock test (Why?)