Home Vijesti PREGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE Vučić: Očekujem posjetu Grenela

PREGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE Vučić: Očekujem posjetu Grenela

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će specijalni izaslanik predsjednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel u narednim danima posjetiti Beograd.
Vučić, koji se u Davosu sastao sa savjetnikom predsjednika SAD za bezbjednost Robertom O’Brajanom, prenio je novinarima da je predstavnika američke administracije zamolio za veće razumijevanje za poziciju Srbije.
On je rekao i da je O’Brajanu zahvalio za to što je uvijek spreman da sasluša argumente srpske strane.
– Rekao sam da su za nas veoma važni odnosi sa SAD. Znamo koliko smo mali i za nas je značajno da SAD pokazuju poštovanje – rekao je Vučić.
Prema njegovim riječima, razgovor je bio dug, otvoren, iskren i veoma prijateljski, prenijeli su beogradski mediji.

– Rekao sam da smo mi jedina zemlja ne samo u našem regionu, već i u širem okruženju, koja je podržavala izbor (američkog predsjednika Donalda) Trampa i da bismo voljeli da ga ugostimo, kao i samog O’Brajana – dodao je Vučić.
On je rekao i da je na neformalnom skupu u Davosu, na kojem je bio i predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači, govorio o problemima koje Srbija ima u regionu, dok je Tači više pričao o viznoj liberalizaciji.
– Tači je primjetio da neki iz Evrope nisu pozdravili dogovor Beograda i Prištine o uvođenju avio-linije i upitao da li je to zbog američke podrške – rekao je Vučić.
On je naveo da je spomenuo nastavak dijaloga i ukidanje taksa koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i da je, kako je rekao, uvidio da su njegovi sagovornici razumjeli zašto je to problem.
Odgovarajući na pitanja na panelu “Diplomatski dijalog o temi zapadnog Balkana”, o kupovini ruskog oružja, Vučić je rekao da Srbija kupuje samo odbrambeno naoružanje.
– Rekao sam da mi kupujemo odbrambeno oružje jer hoćemo da budemo u situaciji da zaštitimo svoju zemlju. Mislim da su shvatili – dodao je Vučić.
Vučić je rekao novinarima da je danas prisustvovao na dva panela, političkom i ekonomskom, kao i da zbog pravila “četam haus” ne smije da otkriva ko je i šta tačno rekao.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Na panelima i sastancima u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu nije se mogla čuti nijedna primjedba na račun srpske ekonomije, već samo …
VIŠE

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija, razgovarao je danas u Sarajevu  sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim. …
VIŠE

TI BiH poziva Savjet ministara da ne imenuje Darka Ćuluma na mjesto direktora SIPA jer bi to značilo da se na mjesto jedne od najbitnijih …
VIŠE

Nijedan poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici ovog doma nije podržao izvještaj o radu Visokog …
VIŠE

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković uputio je danas u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune dva zakona koji se …
VIŠE

Nakon informacije o namjerama za uspostavljanje direktne avio linije Beograd-Priština, uslijedile su brojne pozitivne reakcije svjetskih lidera, a …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)