Home Vijesti PREGLEDAN CENTRALNI MEDICINSKI BLOK – NEMA EKSPLOZIVNE NAPRAVE

PREGLEDAN CENTRALNI MEDICINSKI BLOK – NEMA EKSPLOZIVNE NAPRAVE

0

BANJALUKA – Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je Srni da je veći dio Centralnog bloka UKC-a pregledan nakon jutrošnje dojave o postavljenoj bombi i da eksplozivna naprava nije pronađena.
On je naveo da je u toku pregled prostorija ginekologije, pedijatrije i infektivnog odjeljenja, izrazivši nadu da će to uskoro biti završeno i da će se svi iz UKC-a vratiti svojim poslovima.
“Jedna velika osuda svih onih koji to rade. Nije im sveto ništa, ni bebe koje su rođene noćas i tek rođene bebe koje se nalaze u UKC-u. Nismo ni bili svjesni da se i ovako nešto može desiti poslije gnusnog napada od prošle godine od aktera koji su izmislili `aferu kiseonik` i napravili pakao pacijentima i zaposlenima”, rekao je Đajić.
On je naglasio da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi ispoštovali sve propisane mjere i da je policija pozvana odmah po dobijanju prijetnje da je u UKC postavljena eksplozivna naprava.
“Jutros su zdravstveni radnici bili ispred UKC-a, a ne u ordinacijama, operacionim salama ili na odjeljenjima”, rekao je Đajić.
On je dodao da su pokretni pacijenti i zdravstveni radnici napustili zgradu UKC-a, dok su vitalno ugroženi pacijenti i jedan broj zaposlenih ostali, napominjući da nikom nije bio ugrožen život.
Đajić je naglasio da su zdravstveni radnici, pacijenti i rukovodstvo ogorčeni zbog ovog gnusnog napada na UKC i da se ovome nisu nadali.
Adblock test (Why?)