Home Vijesti PREDSTAVNIK MMF U BiH “Nada da će Savjet ministara biti formiran bez...

PREDSTAVNIK MMF U BiH “Nada da će Savjet ministara biti formiran bez daljih odgađanja”

0

Rezidentni predstavnik MMF u BiH Endrju Dževel pozdravio je i imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara i izrazio nadu da će Savjet ministara biti formiran bez daljih odgađanja.
– Iako ovaj politički napredak ohrabruje, još je rano ocijeniti kakva je opredijeljenost novih vlasti u pogledu ekonomskih reformi – rekao je Dževel za Večernji list, izdanje za BiH.

Prema njegovim riječima, da bi MMF počeo razgovore o programu, potrebno je da budu formirane vlasti na nivou BiH, kao i Federacije BiH (FBiH).
– Iako je sadašnji program na snazi do septembra 2020, s obzirom na to da su se ekonomske okolnosti promijenile, kao i prioriteti u pogledu reformi, izvjesno je da će MMF pregovarati o novom programu – najavio je Dževel.
Smanjenje stope rasta BiH za 2020. godinu na 2,6 odsto u projekcijama MMF Dževel je objasnio kao odraz slabijeg spoljnog okruženja, te političke neizvjesnosti u zemlji.
– Mi pozdravljamo donošenje zajedničkog seta ekonomskih reformi vlada Republike Srpske i FBiH i očekujemo da čujemo nešto više o planovima vlada u pogledu sprovođenja ovih reformi – zaključio je Dževel.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Dodik jede političku scenu.” Jelena Trivić, narodni poslanik …
VIŠE

Građani se žale da im nije dobro obračunata potrošnja struje u zadnjih nekoliko mjeseci. Dragan Čavić, direktor  …
VIŠE

Iako je bilo najavljeno, Energetska zajednica nije proširila sankcije protiv BiH zbog kršenja obaveza iz Sporazuma o Energetskoj zajednici. Mirko …
VIŠE

Nema sumnje da je pravosuđe u BiH u krizi, čiji ishod je krajnje neizvjestan. Trenutni saziv i način funkcionisanja VSTS nije u stanju da rješava …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, poručio je onima koji ga optužuju za migrantsku krizu da prestanu s tim, jer se država vodi na ozbiljan …
VIŠE

Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić rekao je da radnici iz Srpske ne odlaze zbog države, nego zbog poslodavaca koji …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)