Home Vijesti Predsjednik Srbije u Bugojnu: Vučić posjetio rodno mjesto svog oca

Predsjednik Srbije u Bugojnu: Vučić posjetio rodno mjesto svog oca

0

BUGOJNO – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas Čipuljić kod Bugojna, rodno mjesto svog oca.
Predsjednik Vučić je na instagram profilu “Budućnostsrbijeav” objavio fotografije na kojima se vidi kako sa sveštenikom obilzi crkvu u Čipuljiću i razgovara sa mještanima.
Predsjednik Srbije je posjetio grobove svojih predaka.
Podsjetimo, Vučićevog djeda Anđelka ubile su ustaše. Između 25. i 27. maja 1941. ustaše su u Bugojnu uhapsile prvu grupu od 25 Srba i zatvorile ih u zgradu zvanu “Konak”. Među njima su bila i trojica Vučića: Anđelko, Stevo i Ile.
Noću između 27. i 28. maja uhapšeni Srbi transportovani su iz Bugojna u Banjaluku. Poslije dva dana, 30. ili 31. maja, odvedeni su iz zatvora u Banjaluci i svi ubijeni. Po jednim izvorima zločin je izvršen u ataru sela Ivanjska, na padinama Kozare, po drugima učinjeno je to malo dalje, na području susjedne Gradiške.
Prethodno je Vučić boravio u Drvaru gdje je rekao da je srećan što je nakon pet mjeseci ponovo u Drvaru.
– Drago mi je što smo ispunili ono što smo i obećali. Prebacili 925.000 evra na račun opštine Drvar, uplatićemo još novca za ovu opštinu. Obnovićemo i Dom zdravlja. Iako živimo u različitim državama znamo da pripadamo istom narodu. Na Srbiju možete da računate uvijek – poručio je Vučić.
Let’s block ads! (Why?)