Home Crna hronika Predložen pritvor za napadače na portal “Radio Sarajevo”

Predložen pritvor za napadače na portal “Radio Sarajevo”

0


Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, predložio je Opštinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora obojici osumnjičenih za napad na redakciju portala “Radiosarajevo.ba”.

Oni se sumnjiče za krivična djela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje bezbjednosti, potvrdila je jutros za medije Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, redakcija portala “Radiosarajevo.ba” obavijestila je bosanskohercegovačku javnost prije dvije noći da se dogodio drski napad grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala.

Naime, nakon što je redakcija “Radiosarajevo.ba”, a poslije profesionalne provjere, objavila da je jedan navijač Sarajeva dobio pet godina zatvora u Bjelorusiji, jer su mu tamošnji policajci pronašli 0,16 grama kokaina, redakcija i uredništvo pomenutog portala suočili su se sa prijetnjama smrću njima lično i članovima njihovih porodica.

“Pod takvim prijetnjama, u svojevrsnoj talačkoj situaciji, urednik našeg portala bio je prisiljen da fizički ukloni navedeni tekst iz sistema portala ‘Radiosarajevo.ba’, a potom je pod istim prijetnjama natjeran i da poziva ostale redakcije portala i listova u Bosni i Hercegovini, te da od njih, također, traži uklanjanje spomenutih sadržaja. Bojeći se za svoju i sigurnost svoje porodice, naš kolega je, dakle, pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača”, navode iz portala “Radiosarajevo.ba”.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of