Home Vijesti Praznici u Srpskoj: Evo koji su NERADNI DANI u januaru

Praznici u Srpskoj: Evo koji su NERADNI DANI u januaru

0

BANJALUKA – U Republici Srpskoj neradni dani su 1, 2, 3. i 9. januar.
Ovi dani su neradni u skladu sa Zakonom o praznicima, Zakonom o Danu Republike Srpske i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske
Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske saopšteno je da se subota, nedjelja i ponedjeljak, 1, 2. i 3. januar, praznuju za Novu godinu, a 9. januar je Dan Republike.
Na Dan Republike Srpske ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, privredna društva, ustanove i druge organizacije kao i lica koja profesionalno obavljaju uslužno-preduzetničke djelatnosti.
U saopštenju se navodi da se u četvrtak, 6. januara, praznuje Badnji dan, a da se u petak, 7. januara obilježava pravoslavni Božić.
U ove dane vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta.
Vlada Republike Srpske donijela je zaključak da ponedjeljak, 10. januar, i petak, 14. januar, Novu godinu po julijanskom kalendaru, proglasi neradnim danima.
U te dane neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave javna preduzeća i ustanove. Rukovodioci navedenih organa su obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana, navodi se u saopštenju.
Adblock test (Why?)