Home Biznis Poziv vlasnicima apartmana da i kuća za odmor da registruju objekte

Poziv vlasnicima apartmana da i kuća za odmor da registruju objekte

0

23.02.2022. / 16:30

ISTOČNO SARAJEVO – Gradska uprava Istočno Sarajevo pozvala je vlasnike kuća za odmor, apartmana (stan na dan) i soba za iznajmljivanje da, s ciljem legalnog obavljanja djelatnosti, izvrše registraciju i kategorizaciju objekata ukoliko to nisu do sada obavili ili je kategorizacija istekla.

foto: Pixabay

Da bismo izbjegli primjenu represivnih kaznenih mjera pozivamo lica koja, u okviru nepokretnosti čiji su vlasnici, pružaju usluge smještaja da podnesu zahtjev za određivanje kategorije kuće za odmor, apartmana ili sobe u okviru stambenog objekta čija je namjena izdavanje“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Fizička lica koja pružaju usluge smještaja u kući za odmor, apartmanu (stan na dan) i sobi za iznajmljivanje dužna su da plaćaju godišnji paušalni iznos boravišne takse u iznosu od po 30 KM za svaki krevet (ležaj) u objektu u kojem se pružaju usluge smještaja uplatom na račun javnih prihoda Republike Srpske.

Shodno Zakonu o ugostiteljstvu Republike Srpske i odluci o kategorizaciji ugostiteljskih objekata na području grada Istočno Sarajevo, novčanom kaznom do 2.000 KM može biti kažnjeno fizičko lice koje pruža usluge smještaja, a da prethodno nije izvršilo kategorizaciju predmetne nepokretnosti.

U saopštenju se podsjeća da rješenje o kategorizaciji važi četiri godine i da se, nakon isteka tog perioda, mora obnoviti.

Fizička lica koja pružaju usluge smještaja detaljnije informacije mogu dobiti na pisarnici Gradske uprave Istočno Sarajevo ili u gradskoj Turističkoj organizaciji, gdje mogu preuzeti i obrazac zahtjeva za kategorizaciju.     Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)