Home Politika Povećan budžet BiH nakon sedam godina

Povećan budžet BiH nakon sedam godina

0


Budžet institucija BiH za narednu godinu trebao bi biti 996 miliona KM što je prvo povećanje nakon sedam godina, rekao je nakon sjednice Fiskalnog savjeta Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Tegeltija je rekao da će za narednu godinu sa jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje za institucije BiH biti izdvojeno 780 milina KM.

Takođe, na današnjoj sjednici usvojen je fiskalni okvir budžeta za period 2020.-2022., te su usvojeni izvještaji o izvršenju budžeta za 2018. i 2019. godinu.

Na sjednici Savjeta ministara, koja je zakazana u ponedjeljak, biće donjeta odluka o privremenom finansiranju institucija BiH, a Tegeltija je novinarima rekao da on vjeruje da će u prvom kvartalu 2020. biti već i usvojen budžet za 2020. godinu.

Najavio je da će na sjednici u ponedjeljka biti donjeta odluka o izdvajanju sredstava za izgradnju graničnog prelaza Ljubovija-Bratunac, te rekao da je dogovoreno za UiO izdvoji sredstva da radovi krenu.

Tegeltija je objasnio da je prvobitno bilo rečeno da je potrebno 11 miliona KM da se izgradi prelaz, međutim, prema izračunima potrebno je 14,5 miliona da bi se taj prelaz završio i pustio u promet.

Rekao je da će vjerovatno biti donesena odluka o izdvajanju još nekih sredstava koja se tiču mosta na Svilaju i izgradnju koridora 5c.

Fiskalni savjet BiH čini ministri finansija, entitetski i u Savjetu ministara i dvojica entitetskih premijera, te pedsjedavajući Savjeta ministara

Sjednici prisustvuju i guverner Centralne banke BiH i premijer Brčko Distriktta, ali nemaju pravo glasa.

nezavisne.com

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of