Home Biznis Potvrđeno: Milunović od sutra na čelu Zavoda za statistiku RS

Potvrđeno: Milunović od sutra na čelu Zavoda za statistiku RS

266

06.09.2021. / 16:54

BANJALUKA – Dosadašnji izvršni direktor za ekonomsko finansijske poslove i član Uprave „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) Darko Milunović od sutra je vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku, objavljeno je u „Službenom glasniku RS“.

Foto: Capital

Istovremeno s imenovanjem Milunovića, Vlada je razriješila dosadašnjeg direktora Zavoda za statistiku Radosava Savanovića, a zatim ga imenovala na poziciju zamjenika direktora u istoj toj instituciji.

Sva rješenja o kadrovskim promjenama stupaju na snagu sutra.

CAPITAL je u prethodni petak objavio da finansijski direktori „bježe“ iz „Elektroprivrede RS“ i da će Milunović karijeru nastaviti u Zavodu.

Pored Milunovića, u posljednja dva mjeseca otkaz u ERS dala je i direktorica Direkcije za ekonomske, finansijske i komercijalne poslove u ERS Nada Trninić.

Milunović je master statistike i asistent je na više fakulteta Univerziteta Banjaluka. Ranije je bio i savjetnik Željke Cvijanović, dok je bila premijer Srpske.

Kao stručnjak za statistiku radio je analize za SNSD o izlasku birača i glasanju na izborima, a koje su se, prema saznanjima CAPITAL-a, pokazale tačnim.

Pokušao se baviti i igrama na sreću i zajedno sa sadašnjim banjalučkim gradskim menadžerom Bojanom Kresojevićem imao je firmu „Optimum Consulting&Education“. Bili su sa Jelenkom Lolićem suvlasnici firme „Keno“ koja je sa “Lutrijom RS” pokušala da organizuje televizijsku lutriju, ali je taj projekat na kraju propao.

Osnivač je firme “METRICS” koja se bavi istraživanje tržišta i ispitivanjem javnog mnjenja.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here