Home Vijesti Poslanike nazvao majmunima; Disciplinski postupak protiv sindikalca Vujičića

Poslanike nazvao majmunima; Disciplinski postupak protiv sindikalca Vujičića

0

SARAJEVO – Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, radnika MIP BiH i predsjednika Sindikalne organizacije u ovom ministarstvu, zbog gnusnog vrijeđanja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru.
– Nedopustivo je da bilo ko vrijeđa institucije Republike Srpske, a pogotovo ne zaposleni u zajedničkim institucijama. Ljudima koji uz propratne prostakluke, psovke i najgore uvrede, i to još u javnom prostoru, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske nazivaju majmunima nije mjesto u institucijama. Ja to neću dozvoliti – navodi Crnadak u saopštenju.
Predsjednik Sindikalne organizacije MIP BiH Miroslav Vujčić na svom Fejsbuk profilu, na kojem Ministarstvo inostranih poslova BiH navodi kao mjesto zaposlenja, prokomentarisao je sjednicu Narodne skupštine RS na nedopustiv i nemoralan način, uz evidentan govor mržnje.
Medijima je dostavljeno i sporno obraćanje Vujčića iz koga se vidi da poziva poslanike u Federaciji BiH da, kao odgovor na posebnu sjednicu Narodne skupštine RS, predlože održavanje referenduma na nivou cijele BiH o vraćanju tzv. Republike BiH.

Prethodni tekstMišićeva se nada da će biti usaglašen iznos najniže plate Let’s block ads! (Why?)