Home Vijesti POSLANICI SUTRA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA

POSLANICI SUTRA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA

0

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra prijedlog programa rada parlamenta za ovu godinu i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika.
Poslanici će na redovnoj sjednici razmatrati izbor potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.
Biće razmatran i Prijedlog zakona o posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivično djelo seksualne zloupotrebe i iskorištavanje djece, najavljeno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.
Po hitnom postupku biće razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, Prijedlog zakona o gradu Prnjavor, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.
Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske, te konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvih šest mjeseci 2022. godine.
Narodna skupština razmatraće izvještaj o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2021. godinu, te prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Srpske za ovu godinu, kao i poseban izvještaj Ombudsmana za djecu – pravo djeteta koje se nalazi u stanju socijalne potrebe na smještaj u ustanovu.
Na dnevnom redu je i informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom prošle godine.
Kao prva tačka dnevnog reda trebalo bi da budu razmatrana poslanička pitanja i odgovori “Aktuelni čas”.
Sjednica je zakazana za 10.00 časova.
Adblock test (Why?)