Home Vijesti Poslanici Narodne skupštine izabrali novu Vladu Republike Srpske

Poslanici Narodne skupštine izabrali novu Vladu Republike Srpske

0

BANJALUKA – Nakon zakonodavne, Republika Srpska je dobila i izvršnu vlast. Poslanici Narodne skupštine izabrali su na posebnoj sjednici za predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i nove članove Vlade Republike Srpske.
Za izbor Vlade Srpske glasao je 51 poslanik, dok je 23 glasalo protiv.
Nakon izbora, premijer Radovan Višković i ministri položili su zakletvu.

Glasanju u Parlamentu Srpske je prisustvovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić zaključio je treću posebnu sjednicu parlamenta nakon što su novoizabrani premijer Radovan Višković i ministri u Vladi Srpske potpisali zakletvu.
U Narodnoj skupštini Srpske poslanici su prethodno raspravljali o ekspozeu mandatara Radovana Viškovića i prijedlogu njegovog kabineta.
Od 16 ministara 11 je novih. U ekspozeu mandatar Višković je naglasio da je ekonomski rast, reforma javnih preduzeća i demografska obnova Srpske među prioritetima rada Vlade.
U Narodnoj skupštini mandatar Radovan Višković predstavio program rada buduće Vlade i predložio kadrovska rješenja za svoj kabinet. U novom sazivu je pet , koji su obnovili mandat. Ministar finansija Zora Vidović, energetike i rudarstva Petar Đokić, zdravlja Alen Šeranić, lokalne uprave Senka Јujić i evropskih integracija Zlatan Klokić.
(RTRS)

Prethodni tekstVIŠKOVIĆ PREDLOŽIO SASTAV NOVE VLADE

Adblock test (Why?)