Home Biznis Poskupljuje struja u Srbiji

Poskupljuje struja u Srbiji

0

24.07.2022. / 14:40

BEOGRAD – Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je da u Srbiji neće biti restrikcija električne energije, ali da je izvjesno povećanje cijene struje do 10 odsto.

FOTO: Pixabay

Ona je rekla da bi bilo smiješno da Srbija, kao i sve druge zemlje, nema krizni plan za bilo kakvu situaciju, bilo da je riječ o struji ili gasu, ali da restrikcije električne enrgije nijednog trenutka nisu bile u nekom planu.

“Srbija je juče zbog velikih vrućina potrošila 92 miliona kilovat sati, ali je morala da uveze devet odsto struje jer domaća proizvodnja nije dovoljna da pokrije toliku potrošnju”, rekla je Mihajlović za TV “Prva”.

Srbija će, kako je rekla, imati dovoljno gasa, struje, naftnih derivata, ali je pitanje koliko će sve to koštati, jer je za to već dato milijardu evra, a biće potrebno još.

Kada je riječ o uvozu struje, Mihajlovićeva kaže da Srbija uvozi između šest i 12 odsto dnevnih potreba, a očekuje da bi to zimi moglo ići od 20 do 30 odsto.

Ona je rekla da se država trudi da građani imaju struju i grijanje tokom zime, podsjećajući da je sa Rusijom dogovorena isporuka gasa za naredne tri godine i da ima rezervi naftnih derivata. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)