Home Biznis Poskupljuje odlaganje smeća u Ramićima

Poskupljuje odlaganje smeća u Ramićima

0

18.09.2023. / 15:59

BANJALUKA – Gradska skupština je dala saglasnost preduzeću “Depot” za povećanje cijena odlaganja svih vrsta otpada na deponiji u Ramićima.

FOTO: Depot

U obrazloženju odluke koju je odobrila Skupština grada je navedeno da je „Depot“ kao razlog za povećanje cijena usluga naveo rast  cijena  ulaznih elemenata, prvenstveno cijena sirovina za tretman otpednih voda, goriva i električne energije, te opšte povećanje cijena roba i usluga.

“Navedena povećanja ugrožavaju redovno i efikasno poslovanje „Depota” te otežavaju realizaciju planiranih investicionih ulaganja u narednom periodu. Analizirajući poslovanje preduzeća u periodu od posljednje korekcije cijena koja je izvršena 2013. godine, odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvo te za komunalne poslove dala su zajedničko mišljenje da je opravdano povćanje cijene usluga svih vrsta otpada”, navedeno je u obrazloženju.

Precizirano je i da bi to povećanje u zavisnosti od vrste otpada trebalo biti od 8,3 odsto za neopasan otpad na bazi gipsa ili azbesta te do 66,6 odsto za kabasti otpad. Deponovanje mješanog komunalnog otpada poskupljuje za 20 odsto tako da  nova cijena iznosi 39,31 KM po toni.

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka kojom se daje saglasnost ovom preduzeću za kreditno zaduženje za izgradnju sanitarne kasete na deponiji u Ramićima, o čemu je CAPITAL ranije pisao.

Na današnjem zasjedaju je imenovana Nevena Todorović za novi četvorogodišnji mandat direktora Dom zdravlja Banjaluka.

CAPITAL: V. P.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)