Home Vijesti Posebna sjednica NS RS o kiseoniku

Posebna sjednica NS RS o kiseoniku

0

BANJALUKA – Narodna skupština Republike Srpske danas bi na posebnoj sjednici trebala da razmatra stanje u vezi sa isporukama kiseonika javnim zdravstvenim ustanova u Srpskoj, kao i, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima kojim je predviđeno osnivanje agencije za lijekove i medicinska sredstva Srpske.
Poslanici bi u okviru ove jedine predložene tačke dnevnog reda trebali da razmatraju i informaciju o problemima isporuke kiseonika odgovarajućeg kvaliteta i koncentracije propisane za lijek javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj za vrijeme vanredne situacije izazvane virusom korona.
Očekuje se i razmatranje Prijedloga zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske kojim je predviđeno osnivanje agencije za lijekove i medicinska sredstva Srpske, te propisani djelokrug, način rada, te nadležnost tog tijela, navodi se u obrazloženju ovog zakonskog rješenja.
Prijedlogom zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima uređuje se definicija lijekova i medicinskih sredstava za upotrebu u humanoj medicini, proizvodnja, ispitivanje i promet lijekova i medicinskih sredstava, te uslovi i mjere za obezbjeđivanje kvaliteta.
Uređuju se i bezbjednosti i efikasnosti lijekova i medicinskih sredstava, nadzor nad lijekovima, medicinskim sredstvima i pravnim licima koja proizvode, ispituju ili obavljaju promet na veliko lijekova i medicinskih sredstava, kao i druga pitanja značajna za oblast lijekova i medicinskih sredstava.
Uvodno izlaganje podnijeće ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.
Po okončanju rasprave, uslijediće izjašnjavanje narodnih poslanika.
Sjednica je zakazana za 12.00 časova.
Adblock test (Why?)