Home Biznis Posao za 1.000 ljudi: Korejski “Kungšin” želi da otvori fabriku u Smederevskoj...

Posao za 1.000 ljudi: Korejski “Kungšin” želi da otvori fabriku u Smederevskoj Palanci

0

SMEDEREVSKA PALANKA, Korejska kompanija “Kungšin” želi da otvori fabriku u Smederevskoj Palanci.

Korejska kompanija “Kungšin” zainteresovana je za izgradnju fabrike za proizvodnju elektronskih komponenti za automobilsku industriju u Smederevskoj Palanci.

Investitori imaju namjeru da ulože 24 miliona evra u pogone, i uposle oko 1.000 radnika.

Korejski investitori obišli su palanačku industrijsku zonu, i razgovarali sa čelnicima opština Smederevska Palanka i Velika Plana, kao i sa predstavnicima Razvojne agencije Srbije i Korejske agencije za promociju u trgovinu investicija, prenose “Večernje novosti”.

“Zadovoljni smo što je ova kompanija, od tri ponuđena grada u Srbiji, izabrala baš Smederevsku Palanku. Pre godinu dana, kada smo počeli uređenje industrijske zone Guberaš, upravo smo želeli da dovedemo investitore koji bi na ovom mestu sagradili fabriku i uposlili ljude”, izjavio je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

On je kazao da će lokalna samouprava obezbjediti sve potrebne uslove kako bi investitori mogli da započnu radove, i da predstoji dovršetak radova na uređenju industrijske zone, tačnije izgradnja putne infrastrukture.

Izgradnja fabrika u industrijskoj zoni Guberaš, bila bi od velikog značaja i za susjednu Veliku Planu.

“Dolaskom investitora iz Koreje, pružiće se mogućnost i građanima Velike Plane da dođu do posla. Saradnja dveju opština je dobra, i nadam se da je ovo početak novih investicija”, kaže predsednik opštine Velika Plana Igor Matković.

Korejska kompanija bi u ovim pogonima proizvodila dijelove za baterije za električna vozila.

Predstavnici kompanije iz Koreje, koja posluje u sastavu grupe “Kungšin kabls”, obišli su više lokacija u Srbiji, a drugi put su u Smederevskoj Palanci. Večernje novosti

Ključne riječi:& & ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of