Home Biznis Poreska uprava ponovo „češlja“ lokale u Banjaluci i Prijedoru

Poreska uprava ponovo „češlja“ lokale u Banjaluci i Prijedoru

0

03.02.2021. / 17:22

BANJALUKA – Inspektori Poreske uprave Republike Srpske (PURS) u više ugostiteljskih objekata na području Banjaluke i Prijedora sprovode kontrolu njihovog poslovanja. Iako za sada nema zvaničnih informacija, portal CAPITAL saznaje kako su utvrđene brojne nepravilnosti i prekršaji.

Jova bar, FOTO: CAPITAL

Kontrolni organi su se ovoga puta fokusirali na izdavanje fiskalnih računa te kontrolu prijave radnika, a u sklopu akcije se vrši i popis robe.

Podsjećamo, PURS je polovinom decembra imala zajedničku akciju sa MUP-om u kojoj je pretreseno više ugostiteljskih objekata zbog sumnje da su utajili porez i da su koristili softver preko kojeg se vršila poreska utaja.

Međutim, kako se ispostavilo akcija nazvana „Fiskalna kasa“ je bila nezakonita, odnosno pretresi i izuzimanje fiskalnih kasa i opreme iz najpoznatijih banjalučkih ugostiteljskih objekata su vršeni suprotno naredbi suda, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu Okružni sud potvrdio: Akcija „Fiskalna kasa“ nezakonita.

Većina tih objekata upravo je danas bila opet predmet kontrole. Među tim lokalima ponovo se našao i „Jova bar“ a koji je zatvoren oko 15:00 časova.

CAPITAL: D. T.

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here