Home Vijesti “PONUDIĆEMO NOVA RJEŠENJA” Šeranić rekao da su veliki izazovi pred zdravstvenim sistemom

“PONUDIĆEMO NOVA RJEŠENJA” Šeranić rekao da su veliki izazovi pred zdravstvenim sistemom

0

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da su pred zdravstvenim sistemom Srpske veliki izazovi u smislu određenih rješenja koja treba realizovati.
– U narednoj godini ponudićemo nova rješenja u sistemu zdravstva Republike Srpske, a pred nama će biti izazov da sve to sprovedemo u određenom period – rekao je Šeranić danas u Banjaluci na svečanoj Skupštini Komore doktora medicine Republike Srpske.
Dekan banjalučkog Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić rekao je da je odliv medicinskog kadra jedan od najvećih problema u zdravstvu, ne samo u Republici Srpskoj, nego i širom regiona.
– Sloboda je svakog čovjeka da traži svoju sreću ili šansu da li ovdje ili na nekim drugim meridijanima. Trudim se zajedno sa svojim saradnicima i ljudima u institucijama sistema da stvorimo uslove da ti ljudi koji odu imaju gdje i da se vrate – istakao je Škrbić.
On je rekao da je imperativ da mladi odu u inostranstvo na školovanje, odnosno usavršavanje, ali da se vrate u Republiku Srpsku da rade.

– Mislim da samo podizanjem kvaliteta i standarda možemo da zadržimo mlade ljude. Imamo mnogo uslova i prednosti koje možemo da ponudimo da mladi ostanu – istakao je Škrbić.
On je rekao da ove, kao i prethodnih godina vlada veliko interesovanje srednjoškolaca za upis na Medicinski fakultet, te dodao da je ove godine primljeno više od 400 studenata različitih studijskih programa.
Svečanoj Skupštini Komore doktora medicine Republike Srpske prisustvovali su predstavnici Ljekarske komore Srbije, predsjednik Komore Srpske Saša Vujnović, te članovi Komore.
Na svečanosti su dodijeljene godišnje nagrade Komore.
Veliki pečat Komore doktora medicine Republike Srpske za 2019. godinu dodijeljen je primarijusu doktoru Mladenu Šukalu.
Dobitnik ovogodišnjeg Hipokratovog priznanja je profesor Sanja Marić, dok su ovogodiše povelje za naučnoistraživački rad dodijeljene profesoru Peđi Kovačeviću i docent-doktoru Dragani Stojisavljević.
Na svečanosti su dodijeljene i povelje za primarnu zdravstvenu zaštitu i za najbolje rezultate postignute na studiju medicine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je obrazovni sistem u Srpskoj i BiH potrebno reformisati da bi se uključio u regionalne i …
VIŠE

Vlada Republike Srpske će odrediti iznos najniže plate u Srpskoj za narednu godinu ukoliko se o tome ne dogovore socijalni partneri – …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, kao najviši zakonodavni organ vlasti u …
VIŠE

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je danas da ne želi komentarisati izjave predsjednice Hrvatske Kolinde …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nije donesena nikakva odluka u vezi sa putem BiH ka NATO, koji je zaustavljen, te …
VIŠE

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović rekao je da je Program reformi BiH, koji je usvojilo …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)