Home Vijesti POMAGALI U ZLOČINU Podignute optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

POMAGALI U ZLOČINU Podignute optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

0

Kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao je optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na izvore bliske istrazi.
U obrazloženju optužnice navodi se da su Spasojević i Rošić optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića po nalogu Milana Radoičića, koji je potpredsjednik Srpske liste, tvrde izvori portala.
Protiv Radoičića nije podignuta optužnica, dodaje Kosovo onlajn.
Ovaj portal navodi da su optužnice poslate na prevod i da će biti zvanično objavljene narednih dana.
Rošić i Spasojević uhapšeni su prije godinu dana tokom akcije jedinice specijalne policije ROSU na sjeveru Kosova i Metohije.
Advokat Mahmut Haljimi kaže za Kosovo onlajn da, prema zakonu, optužnica mora biti podignuta u roku od godinu dana ili mora biti ukinut pritvor osumnjičenima.
Haljimi, koji je branilac Marka Rošića, kaže da se njegov klijent nalazi u kritičnom stanju, da je zdravstveno loše i da se plaši za njega.

– Od svega me najviše zabrinjava zašto tužilaštvo nema odgovor kada je zakon jasan. Da li ćemo krenuti od bezakonja ka anarhiji ja prosto ne znam. Tačno 43 godine radim kao pravnik, dakle kao sudija i advokat, a ovako nešto nisam doživio – rekao je Haljimi.
Prilikom upada kosovskih specijalaca u sjevernu Kosovsku Mitrovicu prije godinu dana, osim Rošića i Spasojevića, koji je pripadnik Kosovske policije, uhapšen je još jedan policajac Dragiša Marković, koji je kasnije pušten iz pritvora.
Potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, koji je jedan od osumnjičenih za umiješanost u ubistvo Ivanovića, prije godinu dana izbjegao je hapšenje kada su kosovski specijalci upali u njegov stan u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.
Među osobama koje je kosovsko tužilaštvo ispitivalo u vezi sa ubistvom Ivanovića nalaze se i sekretarica pokojnog Ivanovića Silvana Arsović i još jedan pripadnik Kosovske policije – Rade Basara.
Na internoj potjernici Kosovske policijske službe (KPS) nalazi se i komandir KPS za sjever Kosova Željko Bojić.
Kosovska policija prije dva dana je objavila fotografiju dvojice mladića za koje se, kako su rekli, sumnja da su umiješani u ubistvo Ivanovića.
Oni su navodno snimljeni kamerama u danu ubistva u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici u ulici u kojoj je stanovao pokojni Ivanović.
Iste večeri je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare rekao da je riječ o o dvojici studenata iz Kuršumlije koji studiraju u sjevernoj Mitrovici, da su tog dana imali kolokvijum i da sa ubistvom nemaju nikakve veze.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da nikakve skandalozne priče ne mogu da nanesu štetu odnosima Srbije i Rusije, …
VIŠE

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke na sjednici održanoj juče  u Bijeljini donijelo je 10 zaključaka koji se tiču novonastale situacije …
VIŠE

Predsjednik Aleksandar Vučić demantovao je danas pokušaj opozicije da državi Srbiji pripiše prodaju oružja Ukrajini i pokazao dokumenta koja …
VIŠE

U svakoj normalnoj zemlji pitanje oko NATO puta bi se moralo naći u Parlamentu. Tajnost dokumenta izaziva sumnju da se radi o izdaji. Da li …
VIŠE

Priština ne čini ništa da se pronađe kompromisno rješenje, izjavio je za današnji francuski dnevnik “Figaro” predsjednik Srbije …
VIŠE

Sa računa ministarstva spoljnih poslova u Prištini uplaćeno je 90.000 dolara američkoj kompaniji “Global Strategic Advisory”. Kako je …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)