Home Region Policija: Ubica je ispalio 36 metaka, uhapsili smo ga za manje od...

Policija: Ubica je ispalio 36 metaka, uhapsili smo ga za manje od tri sata

0

SPLIT – Juče je u Splitu došlo do trostrukog ubistva. U samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici, došlo je do pucnjave iz automatskog oružja. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici.

Na konferenciji su Dražen Vitez, načelnik PU splitsko-dalmatinske, Marko Srdarević, zamjenik načelnika, i Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

“Uhapsili smo osumnjičenog za ubistvo”, potvrđeno je na početku pres konferencije.

“Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i krivičnih prijava”, rekao je načelnik policije Vitez.

“Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili iz imena, čak i ime i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke, isplanirali smo smjere i aktivnosti i 2 sata i 45 nakon toga smo uhapsili osumnjičenog. On nije pružao otpor. Priveden je i još traje krim obrada.

“Preko 150 sužbenika je angažovano iz svih rodova policije”, rekao je zamjenik načelnika Srdarević.

“Juče nakon zaprimljene obavijesti da se naoružana osoba kreće po Varošu snimku smo proslijedii ljudima na terenu. I odmah pokrenuli potragu. Vrlo brzo smo otkrili ko je to. Zasad ne možemo razgovarati o motivu. Imamo još tri osobe na kriminalističkom istraživanju, njih ne dovodimo u vezu s krivičnim djelom ali oni imaju saznanja o tome”, rekao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije. Otkrio je da su oštećena i dva osobna vozila u kojima su bili ljudi. “Radi se zalutalim mecima. Na mjestu događaja nađeno je 36 čahura”, otkrio je.

“Ove tri privedene osobe nemaju veze s izvršenjem ubistva, ali imaju veze s nekim drugim krivičnim djelom koji imaju veze s krivičnim djelom trostrukog ubistva. Jedna od tih osoba možda je isto bila meta napada”, rekao je Matković.

“U 45 minuta smo saznali na kojim adresama bi se osoba mogla nalaziti, našli smo četir mjesta, istovremeno smo ušli u četiri objekta, u neke i nasilno u jednom smo ga našli. Znači otkad smo potvrdili identitet trebalo nam je 45 minuta za hapšenje. Zatečen je u društvu više osoba u kafiću Borsalino. I njegov brat je bio tamo”

Policija nema saznanja o tome da je htio likvidirati još tri osobe.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of