Home Vijesti “POKAZATELJ ŽRTVE I VELIČINE SRPSKE” Položen vijenac na spomenik 12 beba

“POKAZATELJ ŽRTVE I VELIČINE SRPSKE” Položen vijenac na spomenik 12 beba

0

Delegacija Srba sa Kosova i Metohije i Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji danas su, povodom obilježevanja 9. januara – Dana Republike Srpske, položili vijenac na spomenik 12 beba u Banjaluci.
Vijenac su položili predsjednik i potpredsjednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić, gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, predsjednik opštine Zvečan Ivan Todosijević, predstavnik privrednika sa Kosmeta Radoš Petrović, predstavnik Kombinata “Trepča” Jovan Dimkić i predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Simić je izrazio zadovoljstvo što delegacija Srba sa Kosova i Metohije danas u Banjaluci prisustvuje obilježavanju Dana Republike zajedno sa narodom Srpske.
On je izrazio zadovoljstvo što sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji njeguju odnose između Srba u južnoj srpskoj pokrajini i Srpskoj.

– Nadamo se da ćemo mnogo godina dolaziti u Republiku Srpsku i proslavljati uspehe našeg naroda zapadno od Drine – istakao je Simić.
Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je delegaciji Srba sa Kosmeta za to što su uveličali obilježavanje Dana Republike Srpske.
Arlov je rekao da je smrt 12 beba jedan od najvećih zločina proteklog rata i da su one umrle zbog nemarnosti međunarodne zajednice.
– Ovaj spomenik pokazuje kolika je žrtva i veličina Republike Srpske i koliko je teško bilo stvoriti Srpsku. Ne smijemo nikada zaboriti te najmlađe žrtve rata -istakao je Arlov.
On je dodao da su Republika Srpska i Odbor za pomoć Srbima na Kosmetu mnogo prisutni na Kosovu i Metohiji s ciljem da im se pomogne da opstanu i “da očuvaju srpsku vjekovnu ikonu”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je poručila da živjeti u slobodi znači imati sve i da zato ona treba da traje za sva vremena, …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u obraćanju je rekao da je ovo naš dan, Dan RS koji slavimo 28. put, koji je odabran u miru, kao …
VIŠE

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je danas u Banjaluci da će Republika Srpska još dugo obilježavati Dan Republike, te da se ne smije …
VIŠE

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić rekao je Srni da je 9. januar, Dan Republike Srpske, najveći praznik srpskog naroda na ovim …
VIŠE

Helikopteri Helikopterskog servisa preletjeli su svečani defile, a u njima su bili pripadnici policije Srpske. Time je i završen defile, uz zvuke …
VIŠE

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković rekao je da Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, kojim je ova ustanova …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)