Home Biznis Pojačana kontrola svih privrednih subjekata

Pojačana kontrola svih privrednih subjekata

1

18.06.2020. / 14:37

BANJALUKA – Republička uprava za inspekcijske poslove u narednom periodu pojačaće kontrole svih privrednih subjekata u Republici Srpskoj s obzirom na svakodnevno povećan broj pozitivnih lica na virus korona, te primjetno opuštanje građana, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

U saopštenju se navodi da će pojačane kontrole sprovoditi svi raspoloživi kontrolni organi Inspektorata, odnosno, osim zdravstvenih i republički inspektori iz svih sektora /poljoprivredni, šumarski, veterinarski, vodni, saobraćajni, tehnički, inspektori rada/, ali i opštinski inspektori.

Iz Inspektorata Republike Srpske ističu da je od velikog značaja da poslovni subjekti rad prilagode trenutnoj situaciji i prevenciju stave na prvo mjesto, ističući da je to važno, ne samo radi zaštite korisnika usluga, već i samih radnika, gdje će lična odgovornost biti najbolja preventivna mjera.

“Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona radi što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom”, navodi se u saopštenju Inspektorata.

U saopštenju se ističe da su privredni subjekti u dosadašnjem periodu pokazali odgovornost, spremnost za saradnju i prihvatanje svih preporuka i uputstava zdravstvenih stručnjaka o mjerama kojih treba da se pridržavaju s ciljem nesmetanog rada i suzbijanja širenja kovida-19.

Iz Inspektorata dodaju da su nakon popuštanja restriktivnih mjera i početka rada najvećeg broja djelatnosti, inspektori Inspektorata Republike Srpske vršili pojačan nadzor pridržavanja zaštitnih mjera korištenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštovanja fizičke distance i sprovođenja dezinfekcije. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here