Home Vijesti PODRŠKA Vučić: Srbija će uvijek biti uz svoj narod u Crnoj Gori

PODRŠKA Vučić: Srbija će uvijek biti uz svoj narod u Crnoj Gori

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izrazio zabrinutost zbog sve težeg položaja srpskog naroda i Srpske paravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori i poručio da će Srbija uvijek biti uz svoj narod u toj državi.
Vučić je tokom sinoćnjeg razgovora sa poslanikom Demokratskog fronta (DF) Slavenom Radunovićem izrazio zabrinutost zbog hapšenja poslanika tog političkog saveza, te naveo da se nada da će sva sporna pitanja moći da se riješe dijalogom, saopšteno je iz DF.

Pročitajte još:BRUKA U CRNOJ GORI Policija pretukla episkopa Metodija, vjernike UDARALI PENDRECIMA I NOGAMANakon maratonske sjednice praćene INCIDENTIMA: Usvojen zakon o SLOBODI VJEROISPOVJESTIDRAMA U PARLAMENTU Premijer pobjegao iz sale, uhapšeni svi poslanici Demokratskog fronta (VIDEO)
Radunović je upoznao Vučića sa najnovijim primjerima progona DF, nakon hapšenja svih 17 poslanika ove političke partije u Skupštini Crne Gore, što je nezabilježen slučaj u Evropi.
On je istakao da je, bez ikakvog razloga, potpuno neustavno, određen pritvor poslanicima DF Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Milunu Zogoviću, koji su sinoć otpočeli štrajk glađu.
Radunović je rekao da je DF i do sada pokazao da je spreman na sva iskušenja, da se neće predati u borbi za slobodu Crne Gore i da će nastaviti da pruža otpor namjerama crnogorske vlasti da otima imovinu i hramove SPC.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Kada će se pobuniti stendap komičari? Političari im uzimaju hljeb iz usta.” Almir Panjeta, …
VIŠE

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH nije efikasna u preduzimanju aktivnosti koje doprinose kvalitetnoj pravnoj zaštiti u postupcima javnih …
VIŠE

Opština Šeković svakom novorođenčetu isplaćuje jednokratnu pomoć u iznosu od 1.000 KM. Momir Ristić, načelnik …
VIŠE

Predsjedavjući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija najavio je, nakon sastanka sa predsjednicima Udruženja poslodavaca Republike Srpske i …
VIŠE

Opšta nekultura, prostakluk i nasilje – slika je političke scene u Bosni i Hercegovini koju građani već godinama gledaju. Šamar koji je u …
VIŠE

Ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu danas se održava protest povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, kojim se, kako je …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)