Home Vijesti PODRŠKA PREDSJEDNIKU OPŠTINE BUDVA Mićić: Semberci s pažnjom i nevjericom prate događaje

PODRŠKA PREDSJEDNIKU OPŠTINE BUDVA Mićić: Semberci s pažnjom i nevjericom prate događaje

0

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uputio je pismo podrške predsjedniku opštine Budve Marku Careviću i građanima zbog posljednjih događaja u ovoj lokalnoj zajednici i izrazio nadu da će se situacija uskoro smiriti.
– Poštovani prijatelju, dragi naši Budvani, Semberci s pažnjom i nevjericom prate događaje u Budvi ne samo juče i danas, nego svih prethodnih mjeseci. Uvjereni smo da će iz ove situacije Budva izaći jača jer su ljudi na čelu našeg bratskog grada primjer uspješnog i odlučnog rukovođenja jednom lokalnom zajednicom, koji su za kratko vrijeme dokazali da se može stati ukraj brojnim problemima sa kojim se suočavaju društva na našim prostorima – navodi se u Mićićevom pismu.
U pismu se daje puna podrška rukovodstvu opštine Budva u borbi protiv pokušaja nelegalnih i nelegitimnih nasrtaja i izražava nada za brzo smirivanje situacije kako bi Budva nastavila da bude opština za primjer, u koju će rado dolaziti turisti i putnici namjernici sa svih strana.

– Bijeljina i Budva nisu pobratimi samo formalno, već nas veže vjekovna istorija i borba za čuvanje identiteta i jedinstva. U to ime, pozdravljamo Vas i želimo da uspijete radi naroda u Crnoj Gori, ali isto tako i radi nas u Republici Srpskoj i svim drugim krajevima gdje žive naši sunarodnici – navodi se u pismu podrške gradonačelnika Bijeljine.
Marko Carević i Krsto Radović, koje je nedavno nova skupštinska većina smijenila sa mjesta predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine Budve, uhapšeni su prije dva dana ispred zgrade Opštine.
Crnogorski mediji naveli su da je uhapšene pretukla policija, da je upotrijebila i hemijska sredstva, te da su polomljena stakla na zgradi Opštine. Carević i Radović, kao i njihovi saradnici koje je policija privela u Centar bezbjednosti, pušteni su na slobodu istog dana.
Carević i Radović, te predsjednici koje je nova skupštinska većina izabrala za vršioce dužnosti Vladimir Bulatović iz Crnogorske i Snežana Kuč iz DPS-a saopštili su da će danas početi dijalog o smirivanju situacije u Budvi i prevazilaženju tenzija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjedavajući Koordinacionog tijela za praćenje kretanja migranata preko teritorije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da će Srpska …
VIŠE

U Srbiji je na snazi izborna tišina uoči lokalnih, pokrajinskih i izbora za novi saziv Skupštine Srbije, koji će biti održati u nedjelju 21. …
VIŠE

Koliko mogu da vidim, SDA i HDZ su se dogovorili da će pokušati prevariti jedni druge. Željko Komšić, lider …
VIŠE

Komisija za nadzor nad radom OBA zatražila da za sedam dana pokaže fakukltetsku diplomu, koja je ranije poništena. Osman Mehmedagić, direktor …
VIŠE

Dobila pravnu bitku nakon nezakonitog otkaza, poslodavac je pozvao da potpiše ugovor o radu. Slobodanka Todorić, …
VIŠE

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je činjenica da je došlo do urušavanja izvornih principa Dejtonskog sporazuma. – …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)